Det har været et travlt begynderår for Nordfyns Erhverv og Turisme - og og der bliver også travlt i 2016, fremgår det af årsberetningen.

Fusionen mellem Nordfyns erhverv og Nordfyns Turistforeningen er gået over alle forventning. Det mener formanden for den nye organisation Nordfyns Erhverv og Turisme, Kent Stenvang.

Det tilkendegav han i sin skriftlige beretning, som han udsendte op til foreningens første ordinære generalforsamling, der blev holdt på Tingstedet i Søndersø.

- Jeg synes, at vi her, kun 9-10 måneder efter, er nået langt, skriver han således.

På turismedelen lægger han vægt på en intensiveret markedsføring, en øget deltagelse i udenlandske messer, markant tilstedeværelse på de sociale medier og udrykning som mobilt turistbureau, hvor turisterne er. Andre områder kalder nu på en indsats:

- I 2017 bliver der gratis ­roaming i EU. Det vil givetvis ændre vores digitale vaner, når vi holder ferie (...) Vi må erkende, at vi på området har et stort efterslæb i forhold til vores ”konkurrenter” i Danmark.

For erhvervslivets vedkommende lægger formanden vægt på en stærk indsats inden for iværksætteri, erhvervsudvikling og tiltrækning af nye virksomheder.

- Iværksætterirådgivningen skal styrkes endnu mere og bl. a. hjælpe med til, at vi får inspireret endnu flere personer til at tænke iværksætteri, lover formanden, der også bedyrer, at fremtiden byder på et øget fokus på nordfynske fødevarer.

  • fyens.dk