Er du deprimeret?: Hjælp til angste og triste unge

Birgitte Dahl Skjødt har selv kæmpet med forskellige psykiske problemer det meste af sin ungdom. Nu skal hun lære nordfynske unge om nogle af de redskaber, hun selv har brugt for at få bugt med problemerne. Foto: Jesper Sørensen

Er du deprimeret?: Hjælp til angste og triste unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfyns Kommune tilbyder unge mellem 15 og 25 år et kursus i tackle hverdagen, hvis de er nedtrykte, angste eller har tankemylder.

Nordfyn: "Kurset er grunden til, at jeg kom i gang med uddannelse. Fordi jeg turde tage chancen. Jeg havde aldrig turdet uden kurset".

Udsagnet kommer fra 19-årige Frederik og er hentet fra en pjece om kurset "Lær at tackle angst og depression", som Nordfyns Kommune nu tilbyder til unge mellem 15 og 25 år, der har symptomer på angst, depression, træthed, tankemylder eller lignende.

Nordfyns Kommune har i forvejen gode erfaringer med en række kurser i "Lær at tackle"-konceptet, hvor instruktørerne er frivillige, der selv har prøvet at kæmpe med de problemer, som kursusdeltagerne skal lære at håndtere og leve med.

På det nye kursus for unge med angst og depression er den ene af instruktørerne 23-årige Birgitte Dahl Skjødt fra Vejle, der selv har anoreksi og har døjet med borderline, depression og angst det meste af sin ungdom.

- Jeg har fået styr på langt det meste af det, så det er min spiseforstyrrelse, jeg mest kæmper med nu, fortæller hun, der har lovet kronikerkoordinator i Nordfyns Kommune Tanja Andersen at hjælpe med de første par kurser. Derefter er det planen, at lokale unge skal træde til som instruktører.

Birgitte Dahl Skjødt har ikke før været instruktør på den type kurser, men hun har holdt oplæg gennem Psykinfo, og så har hun lært redskaber til at tackle sine egne vanskeligheder, dels når hun har været indlagt og dels gennem individuel terapi.

Kurset for de nordfynske unge begynder onsdag i uge 12 og kører i syv uger en gang om ugen, og det ligger om eftermiddagen, så deltagerne kan nå det efter skoletid, og det er gratis at deltage.

Er du deprimeret?: Hjælp til angste og triste unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce