Er der medvind for cyklismen?


Er der medvind for cyklismen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat: Takket være et flertal uden om regeringen er der blevet afsat 106 millioner kroner statslige kroner til ekstra cykelstier i Danmark. Heraf kan man i Nordfyns Kommune se frem til at modtage 10 millioner kroner.

Det må derfor forventes, at der vil blive taget flere initiativer til fremme for cyklisme. Men i Fyens Stiftstidende 14. oktober fremgår det, at der ikke skal forventes flere kilometer cykelsti, udover de projekter der er indregnet i budgettet for 2019.

Det kan ikke have været forligspartiernes mening at tilskuddet til cykelstier skal finansiere projekter, der i forvejen er indeholdt i den eksisterende planlægning?

Forholdene for cyklister og andre bløde trafikanter kan få et generelt løft, hvis man tænker lidt væk fra de forkromede løsninger. Således kan man forbedre forholdene for cyklister mellem Bredbjerg og Morud ved at udvide det asfalterede areal uden for de brede kantstriber. En lignende løsning kunne tænkes mellem Skamby og Søndersø, hvor man alternativt kan benytte Stensbyvej og Sandvadgyden som prioriteret cykelrute, hvis man samtidig lukker Stensbyvej for gennemgående trafik.

Det er muligt at få et sammenhængende net af veje, hvor cyklisme og bløde trafikanter er prioriteret i Nordfyns Kommune, hvis man vælger anderledes.

Det kan undre, at man prioriterer en dyr tunnelløsning ved overkørslen Ullerupvej/Sandvad, når man sammenligner med den løsning, der er valgt ved overkørslen i Farstrup/Søndersøvej? Såvidt vides er der mere trafik på Søndersøvej end på Sandvad?

Hvis man prioriterer anderledes kan for eksempel skolerne i Hårslev og Uggerslev få forbedret forholdene for de børn, der vil cykle.

Desuden skal der også tænkes på at Nordfyns Kommune er tilsluttet fællesskabet omkring Bike Island, der Skal gøre Fyn til et "cykelmekka". Derfor er det afgørende at der tænkes kreativt for at udnytte de relativt sparsomme midler til udvikling af stinettet.

Er der medvind for cyklismen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce