Energi Fyn om fibernetsag: - Vi har ret til at annullere en ordre

Energi Fyn oplyser, at 6100 nordfynske husstande i primært landdistrikterne har meldt sig som fibernetkunder. Arkivfoto: Energi Fyn.

Energi Fyn om fibernetsag: - Vi har ret til at annullere en ordre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allan Larsen, teknisk chef hos Energi Fyn, fortæller, at energiselskabet er i sin gode ret til at trække en ordrebekræftelse tilbage, hvis der opstår uforudsete forhindringer.

Nordfyn: Hvorfor sendte I en ordrebekræftelse ud til Bent Malling, inden I havde undersøgt, om I kunne få lov til at grave på den private fællesvej?

- Vi gør typisk det, at vi sender en ordrebekræftelse ud, hvor vi forbeholder os retten til at annullere enten på grund af manglende interesse eller manglende tilskud fra bredbåndspulje-projekter, hvilket vi desværre har været tvunget til i dette tilfælde.

Ifølge privatvejslovens regler om gravearbejde kan grundejerne af en privat fællesvej ikke modsætte sig udførelsen af gravearbejde, der er godkendt af vejmyndigheden (kommunen, red). Hvorfor er reglerne anderledes i den her sag?

- Vi er i en landzone. Her skal du ud og hente et samtykke fra vejejeren, og det har ikke været muligt for os i det her tilfælde. Det er rigtig ærgerligt, så sagen er desværre begravet fra vores side. Vi har faktisk ikke prøvet før, at vi bliver afvist på sådan en måde, men det respekterer vi naturligvis.

Hvor mange husstande på Nordfyn er alt i alt blevet tilkoblet fibernet?

- På Nordfyn tilbyder vi fibernet til 10300 husstande - og der er 6100 enten tilsluttet eller i proces. Det vil sige, at vi har kontrakter med 6100 kunder, og de er primært placeret i landdistrikts-områder. Der har været en fantastisk opbakning til projektet fra lokale ildsjæle, som har kæmpet for at få underskrifter hjem, så lokale borgere i sidste ende kunne få muligheden for at få fibernet.

Hvor mange er tilsluttet fibernet på hele Fyn?

- Vi tilbyder fibernet til omkring 65.800 husstande på hele Fyn - omkring 35.000 er aktive.

Energi Fyn om fibernetsag: - Vi har ret til at annullere en ordre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce