LUNT: Grillmad, god handel og glade folk var der masser af ved gårsdagens Open by Night i Otterup
OTTERUP:En stor kollektiv udlængsel efter lune danske sommeraftener og hygge ved grillen blev forløst, da der i aftes var arrangeret Open by Night i Otterup.

For langt om længe artede det nordfynske sommervejr fra sin allerbedste side, og det resulterede i massevis af gæster i gaderne.

Det gav især kø ved værtshuset Karl Marius og ved Kvickly. Begge steder var der tændt op i den store grill, og røgen hang tungt i den lune sommeraften.

Til grillen på Karl Marius havde krofatter Tonny Lauritsen indkøbt 62 kilo kød, som fru Rie fik vendt på grillen og serveret for de mange sultne og forventningsfulde spisegæster.

- Vi vil gerne sørge for musik og hygge, konstaterede Tonny Lauritsen, mens tjekkiske Thomas og Wendy spillede deres musik på scenen ved Torvet.

Ved Kvickly havde slagtermester Bjarne Degn sørget for kød til mere end 600 grillmenuer. Og efterspørgslen var enorm.

- Folk er helt vilde, konstaterede Bjarne Degn, mens han stod og svedte over den sydende og rygende grill, der var spækket med en stort arsenal af kødvarer.

Formidabelt

Ude i gaderne var der også godt gang i forretningerne.

Og på den solbeskinnede aften valgte de handlende også at gå lidt andre veje end sædvanligt.

Eksempelvis var frisørsa-lonen Salon Lisbet rykket ud under åben himmel, så kunderne kunne få ordnet håret under aftensolen.

Hos Otterup Bøger og Papir var det muligt at købe bøger efter vægt.

For en sølle 20-krone var det således muligt at få seks bøger med blandt andet Tom Clancy, Virginia Woolf og Arthur Conan Doyle med hjem til bogreolen.

Hos Otterup Markedsforening var formanden meget tilfreds med aftenens forløb.

- Det er helt formidabelt, udbrød Børgen Nielsen.
  • fyens.dk