Informationsmøde om en mulig hjertestarterforening i Otterup gav et overvældende fremmøde. Initativtager Flemming Sørensen er klar med en dato for en stiftende generalforsamling.

Otterup: Det er næsten svært for Flemming Sørensen at styre sin begejstring.

Inspireret af sin tid i Langelands Hjertestarterforening, tog Flemming Sørensen initiativ til et informationsmøde om en mulig hjertestarterforening i Otterup. Og det blev et møde, der gik over alle forventninger.

- Da vi gik i gang, var jeg bange for, at vi ikke kunne samle 16 personer. Men vi var 46 til mødet. Det havde jeg slet ikke forventet, lyder det med smil fra Flemming Sørensen.

Den kommende hjertestarterforeningen skal bidrage med akuthjælpere, som alarmcentralen kan tilkalde ved for eksempel hjertestop, til ambulance kommer frem. Akuthjælperne yder den nødvendige hjælp, indtil ambulanceredderne ankommer og kan tage over.

Og Flemming Sørensen har allerede kunnet tilføje flere end 20 navne til listen over Otterup-borgere, der ønsker at høre mere om at være akuthjælper.

- Og der er hele tiden folk, som ringer, fordi de gerne vil være med.

- Det er en solstrålehistorier, siger Flemming Sørensen. 

 

Stor opbakning

Det var ikke kun potentielle akuthjælpere, der deltog i informationsmødet.

- Der var flere, der mødte op bare for at rose initiativet. Og der var flere ældre, som sagde, at de ikke kunne tilbyde at blive akuthjælpere, men som gerne ville deltage med anden hjælp, lyder det fra Flemming Sørensen.

Initiativet er heller ikke gået ubemærket hen i andre dele af kommunen.

- Der er allerede nogle fra Bogense og Hasmark, der har spurgt, om jeg vil hjælpe dem i gang bagefter.

- Jeg tror virkelig, at det har sat noget i gang i hele Nordfyns Kommune, siger han.

Stiftende generalforsamling

Nu venter arbejdet med at få gang i Otterup Hjertestarterforening, som forening kommer til at hedde. Og Flemming Sørensen er ikke i tvivl om, at han kan trække på den erfaring, som han har med sig fra Langelands Hjertestarterforening.

- Hvordan laver vi foreningen? Hvordan får vi hjælp fra de lokale? Hvordan styrer vi det og laver statistik og så videre? Der ved jeg meget om fra Langeland, siger han.

Men inden hjertestarterforeningen kan komme i gang, skal der afholdes stiftende generalforsamling.

 

Det kommer til at ske på fredag den 24. marts klokken 17 hos Otterup Brandvæsen på Strandvejen 55. Flemming Sørensen er der fra klokken 16, hvis der er nogle, som gerne vil vide yderligere før mødet.  Han håber også, at der dukker nogle lokale kommunalbestyrelsesmedlemmer op. - Det kunne jo godt give lidt goodwill her i et valgår, tilføjer han. Alle kan deltage, men det kræver tilmelding til Flemming Sørensen på telefon 4037 3767 eller på mail fls.langeland@gmail.com

 

  • Af: