22-årig Jonas Andersen fik sig en oplevelse for livet, da han pludselig fik adgang til et besøg i Nordkorea.

I den vestlige verden er etiketterne ikke særlig smigrende: ”Slyngelstat,” ”Ondskabens Land,” ”Verdens mest lukkede land,” lyder nogle af betegnelserne om Nordkorea - den kommunistiske halvdel af det Korea, der blev delt i syd og nord efter en modbydelig krig i 1950erne, som formelt set aldrig er blevet afsluttet.

Siden har det koreanske folk levet afsondret fra hinanden med Nordkorea som den isolerede og den, i Vesten, forhadte halvdel.

Som et af de relativt få mennesker fra vesten - har 22-årige Jonas Andersen, der er født og opvokset i Bogense, fået et kortvarigt indblik i denne for ham, og hovedparten af os allesammen, helt fremmede verden. Et indblik, han mandag 1. februar deler med både eleverne og offentligheden på Bogense Skole, som han selv har gået på.

Det skete for få måneder siden i forbindelse med et længerevarende studieophold i Seoul - hovedstaden i Sydkorea.

- Jeg troede slet ikke, det kunne lade sig gøre, men på universitetet kom jeg i forbindelse med et Hongkong-baseret rejsebureau, Eastern Vision, som har specialiseret sig i Nordkorea. De tilbød en fire-dages tur, som kostede 12.000 kroner. Det er mange penge for en studerende, men jeg vurderede, at det var en chance, jeg næppe fik igen, så jeg slog til. Det har jeg ikke fortrudt, fortæller han.

Læs hele historien om Jonas Andersens besøg i Nordkorea i Fyens Stiftstidende i dag, tirsdag.

  • fyens.dk