Særslev: Irske pubber er - ikke uden grund - kendt verden over, men når nu vi ikke allesammen kan komme til Irland, så lad da Irland komme til os.

Sådan cirka var tanken bag det arrangement, der de senere år har trukket fulde huse i Særslev Forsamlingshus i oktober. En slags irsk oktoberfest, som vel egentlig bare betyder, at musikken er bedre, og folk ikke dukker op i lederhosen. Det var Frit Oplysningsforbund Nordfyn og Knud Skæg fra Bogense, der i sin tid stod for idéen, og det er de samme musikere, der er på programmet som de tidligere år.

Rundt på Gulvet, Mikkel og Kristian og Knud Skægs Musikforsyning leverer på skift et udvalg af irske ballader og andet musik, og så er der sørget for øl til glassene.

- Vi er lige kommet hjem fra en lille inspirationstur til Dublin, hvor Knud havde sin harmonika med. Han kom faktisk på scenen og spillede på det værtshus, hvor The Dubliners startede deres karriere, fortæller Alex Knudsen, der er en del af Knud Skægs Musikforsyning.

Med de helt friske indtryk i bagagen lover han, at det hele nok vil blive lidt mere irsk end sædvanligt, når trioen går på scenen i år.

Der er fri entré til den irske aften, der afvikles med støtte fra Nordfyns Kommune, og ligesom på en ægte pub, kan man komme og gå i løbet af aftenen. Det er Sportsvennerne, der serverer drikkevarerne.

Pubben åbner klokken 19 fredag den 20. oktober, og sidste omgang skal være drukket klokken 23.

   

 

 

  • Af: