Idræt og løb har holdt Nislevgård Efterskole på toppen i 25 år
OTTERUP: Man kan ikke sige Nislevgård Efterskole uden også at sige Mona Gyldenløve og Gert Niemann.

Forstanderparret er synonym med den nordfynske efterskole for elever med læsehandicap, som i går fejrede de første 25 år på adressen.

Det travle forstanderpar, der ofte ses i løb i Otterup og omegn, havde smidt løbetøj og var trukket i den noble del af garderoben. Det samme havde skolens 82 elever.

De blandede sig mellem lærere, forældre, politikere, naboer, bestyrelse, venner og tilløbne, som havde fundet vej til skolens idrætshal i dagens anledning.

Mens Dannebrog blafrede, så hørte gæsterne Gert Niemann fortælle historien, der strækker sig over 25 år: Fra efterskolens fødsel i 1983 og frem til i dag.

Fra en start i bygningerne på det tidligere børnehjem og byggeriet af nye elevfløje. Over anlæg af fodboldbane til byggeri af den topmoderne idrætshal for at slutte med den fire år gamle høresal.

- Otterup var kendt for Otterup-riflen, hundeudstillinger, Carsten Abild og efterskolen. De to første er væk og Abild er ikke længere i kommunalpolitik. Vi er her stadig, og vi bli'r her, konstaterede Gert Niemann.

Og så var der ellers fitness og buffet til de godt 150 gæster.
  • Fyens Stiftstidende