En dårlig idé at skære i antallet af politikere


En dårlig idé at skære i antallet af politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

lokaldebat

Af ebbe hansen

Ørritslev, Det Radikale Venstre

Morten Andersen fra Venstre vil gerne have færre medlemmer i kommunalbestyrelsen.

Jeg mener, det er en dårlig ide at skære i antallet af medlemmer i kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune. Hvis man skulle noget, skulle man hæve antallet af medlemmer. I Danmark har vi repræsentativt demokrati, vi vælger nogen til den kompetente forsamling - kommunalbestyrelsen. Forsamlingen skal gerne sammensættes således, at der sker en ligelig repræsentation af forskellige anskuelser blandt vælgerne.

Hvis man skærer i antallet af medlemmer, vil de tilbageværende medlemmer skulle repræsentere flere, og det vil være sværere for marginalgrupper at opnå valg til kommunalbestyrelsen, således vil der være færre synspunkter repræsenteret.

Da man lavede Nordfyns Kommune nedlagde man tre kommuner og skar antallet af kommunalbestyrelsesmedlemmer ned fra mere end 50 til 25, så der er sket en betydelig besparelse, og jeg mener, det er forkert allerede nu at beskære antallet yderligere, da det kommende valg er det første efter dannelsen af den nye kommune.

Jeg mener, at en beskæring af antallet af medlemmer er udemokratisk og fører til et meget stort stemmespild, som gør at kommunalbestyrelsen ikke bliver et spejl af befolkningen, når forskellige anskuelser i befolkningen ikke opnår ligelig repræsentation i kommunalbestyrelse. De mindre partier kan indgå valgforbund med hinanden eller med de store partier; men det sikrer ikke valg af repræsentanter fra de mindre partier. (forkortet af red.)

En dårlig idé at skære i antallet af politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce