Ekstra regning i millionklassen

Astrid Baungaard og Mathilde Drengsgaard er to af de børn, der kan se frem til at flytte ind i helt nye rammer.
Foto: Hans Østergaard

Ekstra regning i millionklassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

 I går var der rejsegilde ved Søndersøskolens afdeling Nordmark, hvor gamle kloakker har været i vejen

SØNDERSØ: Kloakker koster kassen. I hvert fald, når de ligger lige, hvor man vil bygge en ny børnehave.

En tilbygning ved Søndersøskolens afdeling Nordmark bliver væsentlig dyrere, end politikerne i Nordfyns Kommune havde regnet med. Det skyldes, at man i forbindelse med byggeriet fandt mose og gamle kloakker under jorden.

- Som udgangspunkt var der bevilget knap 16 millioner kroner til byggeriet, men vi får en ekstra regning på halvanden million kroner på grund af det, vi fandt under jorden, sagde formand for Familieudvalget i Nordfyns Kommune Steen Brydegaard (SF), da der i går blev holdt rejsegilde ved de tilbygninger, der - når de står færdige - skal huse sfo, skoleelever i 0. til 6. klasse samt 60 børnehavebørn.

Penge ikke bevilget

- Med de forhindringer, vi har haft - især under jorden - er det dejligt, at vi nu kan holde rejsegilde. Vi må så bare håbe, at vi får en tillægsbevilling fra anlægspuljen, sagde Steen Brydegaard.

Men forhindringer findes tilsyneladende ikke bare i jorden. Anlægsstoppet bremser nemlig yderligere bevillinger.

- Vi er låste. Pengene er der, men vi må ikke bruge dem. Plan B er at betale nogle af regningerne efter nytår, for det er det, regeringen tvinger kommunerne til at gøre, fortalte Steen Brydegaard.

Pres på

Formanden regner med, at børnehaven står klar til at modtage de første børn den 1. oktober.

- Børnehaven skal stå færdig først. Herefter følger resten. Det er i børnehaven, at presset er størst, sagde Steen Brydegaard med henvisning til, at 24 børnehavebørn har deres daglige gang i en nærliggende spejderhytte, som fungerer som midlertidig børnehave.

Med ved rejsegildet var også borgmester Bent Dyssemark (V).

- Søndersøområdet har manglet denne børnehave, og opgaven er blevet løst godt. Det er en enig kommunalbestyrelse, der står bag projektet. Styrken i de store kommuner er, at vi løser en ting ad gangen, mente Bent Dyssemark. Hvilken opgave, der nu står næst i køen for at blive løst, er endnu uvist.

Men to projekter står højt på Steen Brydegaards ønskeliste:

- Havrehedskolen og Krogsbølle Skole er to områder, som vi har fokus på, for her er der brug for mere plads, fastslog Steen Brydegaard.

Ekstra regning i millionklassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce