Ekstra besøg fra skraldebilerne

Kim Bøgedal måtte sidste år vente 26 dage på at få fjernet affald fra jul og nytår. Det kommer ikke til at ske igen, idet kommunen sætter ekstra skraldebiler ind.
Foto: Kim Rune

Ekstra besøg fra skraldebilerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For at undgå overfyldte skraldespande har kommunen bestilt ekstra tømninger hos renovatøren

Nordfyn: Den kommunale renovation kom rigtig skidt fra start i år.

Visse borgere havde resterne fra de veldækkede juleborde liggende i deres skraldespande i mere end tre uger, da kommunen gik fra tre forskellige affaldsordninger til en fælles ordning for de 17.000 husstande fra Klintebjerg i øst til Skåstrup i vest.

Og hos kommunen var hverken embedsmænd eller politikere særlig stolte over, at mange i januar måtte finde sig i at have afpillede juleænder og silderester langtidsparkeret i skraldespandene.

- Det gider vi ikke en gang til, siger socialdemokraten Kim Johansen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget, hvorunder den kommunale renovation hører hjemme.

I begyndelsen af 2010 er det imidlertid ikke indførelsen af en ny renovationsordning, der potentielt kunne give de ansvarlige for affaldsordningen en ny "stinker" af en sag.

Det kunne derimod det faktum, at 2009 slutter med en ulige uge (53).

Det ville betyde, at husstandene med tømning i de lige uger skulle vente tre uger på skraldebilen. Derfor har Nordfyns Kommune bestilt sin renovatør til at tømme skraldespandene hos samtlige husstande i uge 1.

- Så skulle jule- og nytårsaffaldet være væk uden problemer, selv om vi rammer skævt med en ekstra uge her i 2009, konstaterer teknisk direktør Henrik Boesen.

Kommunens indkøb af en ekstra tur hos renovatøren - Lunde Vognmandsforretning - betyder, at både folk med tømning i lige og ulige uger får fjernet affald med en uges mellemrum i stedet for de vanlige to ugers interval, som er det normale hos de borgere, der har skraldespande. Borgere med skraldesække får som altid fjernet deres skrald hver uge.

At få skraldebilerne til at køre en ekstra omgang i hele kommunen medfører en ekstra regning, som skal betales af alle borgere.

- Der er tale om en minimal ekstra udgift for den enkelte, siger Kim Johansen.

Ekstra besøg fra skraldebilerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce