Efter uventet underskud: Kriseramt forening får hjælp af kommunen

Nordfynsspillene er kommet ud med et stort underskud på omkring 120.000 kroner efter sommerens Shrek-forestilling - men nu hjælper kommunen med at lukke hullet i kassen. Arkivfoto: Betty Rasmussen.

Efter uventet underskud: Kriseramt forening får hjælp af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et enigt udvalg har besluttet, at Nordfynsspillene, som kom ud med et overraskende underskud på omkring 120.000 kroner efter sommerens populære Skrek-forestilling, får et ekstra økonomisk tilskud fra kommunen.

Otterup: Et enigt Erhverv-, Kultur- og Fritidsudvalg har torsdag besluttet, at Nordfynsspillene skal tildeles et ekstra økonomisk tilskud på 35.000 kroner. Og samtidig udbetales halvdelen af kommunens årlige tilskud på 150.000 kroner, selvom tilskuddet først gælder fra 1. januar 2019.

Nordfynsspillene solgte hele 4676 billetter til sommerens populære Shrek-forestilling, men kom alligevel ud med et stort underskud på 121.000 kroner. Flytningen fra området ved Nislevgård til boldbanerne ved Otterup Hallerne har medført ekstraudgifter på i alt 121.000 kroner i forbindelse med dette års forestilling, og foreningens bestyrelse havde derfor søgt om et ekstra økonomisk tilskud og en forudbetaling af halvdelen af tilskuddet for 2019 for at lukke hullet i pengekassen. Nordfynsspillene har altså nu fået begge ønsker opfyldt.

Mette Landtved-Holm (V), udvalgsformand i Erhverv, Kultur og Fritid, siger om beslutningen:

- Udvalget var enige om, at vi giver Nordfynsspillene 35.000 kroner som en ekstra bevilling i år til at være med til at dække noget af det underskud, som foreningen kom ud med. Og så giver vi dem 75.000 kroner ud af de 150.000 kroner fra vores årlige tilskud. Vi indskærper, at foreningen skal have fokus på økonomien, så udvalget har derfor også bedt om en budgetopfølgning til april, så vi kan se, at de har styr sagerne, fortæller hun.

Tilskuddet på 35.000 kroner tages fra Kultur- og Aktivitetspuljen. På den konto stod der 62.000 kroner, som endnu ikke var prioriteret til nogen konkrete projekter.

Regner med 3000

Budgettet for 2019 i Nordfynsspillene er baseret på 3.000 solgte billetter til årets forestilling Cats, som opføres fra 2. til 12. juli. Det er i øvrigt første gang, at Andrew Lloyd Webbers musical spilles udendørs i EU.

Efter uventet underskud: Kriseramt forening får hjælp af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce