Eksotiske frugter, der er skyllet i land mellem Skåstrup og Bogense, stammer formentlig fra en container, der blev smadret, da to skibe kolliderede i Storebælt.

Nordfyn: I disse dage kan der gøres eksotiske fund langs de nordfynske kyster. Langfredag kunne fyens.dk fortælle, at der var fundet bananer og avocadoer i vandkanten ved Tørresø.

www.fyens.dk/indland/Bananer-er-drevet-i-land-paa-Nordfyn-Containere-fundet-paa-bunden-af-Storebaelt/artikel/3243580

Anden påskedag er det så vandrere ved kysten mellem Skåstrup og Bogense, der kan gøre lignende fund mellem tang og småsten.

En af dem, der fandt både bananer og avocadoer på sin formiddagstur i det flotte solskinsvejr, er Sonja Ostrowski, der skyndte sig at dokumentere sine fund med billeder, som hun sendte til redaktionen.

- Både bananer og avocadoer er stenhårde, men hvis man knækker bananerne, er de helt hvide indeni, selv om de er mørke udenpå, fortæller Sonja Ostrowski.

De eksotiske frugter stammer formentlig fra en kølecontainer, der blev smadret, da to skibe tirsdag den 27. marts kolliderede cirka 30 kilometer nord for Storebæltsbroen.

I dagene efter kollisionen kunne i første omgang beboere på Samsø finde store mængder bananer og avocadofrugter skyllet på land så øens sydkyst, men nu er en del af frugtlasten altså skyllet endnu længere væk.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.