Efter branden: Nyt motionsløb skal hjælpe Castor tilbage på havet

Både ledningsnet og slanger på maskinen brændte, og en del af skroget tog også skade, da Castor brændte i september. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Efter branden: Nyt motionsløb skal hjælpe Castor tilbage på havet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan du få en unik mulighed for at opleve VM-banen fra VM i cyklecross. Castor Cross & City Trail hedder et nyt motionsløb, der skal være med til at samle penge ind til det brændte træskib.

Bogense: I den første weekend i februar kulminerer flere års forberedelser i et kæmpe cykelshow med hundredevis af atleter, hæsblæsende tempo, live-tv og feststemning, når VM i Cyklecross indtager VM-banen omkring Bogense havn. Et arrangement der forventes at tiltrække mere end 20.000 gæster og sendes live i tv i et væld af lande.

Allerede weekenden efter det enorme internationale arrangement får alle andre nu mulighed for at prøve banen af - denne gang til fods, når et hold frivillige går sammen om at afvikle Castor Cross & City Trail.

- Det bliver en enestående mulighed for at løbe på en registreret bane, der har lidt af det hele. Både et meget blandet underlag med sand, græs, asfalt og filt, men også mulighed for at opleve banen fra VM inklusive den bro, der bygges over Bogense havn i forbindelse med cykelarrangementet, fortæller udviklingschef Michael Kjærgaard fra Nordfyns Bank, der har påtaget sig rollen som løbsleder.

Om formiddagen søndag den 10. februar bliver løbet skudt i gang, men det er dog ikke kun de formstærke løbefolk, der kan få del i oplevelsen.

- Planen er at vi laver en gåtur på fire kilometer, hvor alle kan gå i deres eget tempo og tage børnene eller hunden med, mens der for løbernes vedkommende kan vælges mellem et fire eller otte kilometer langt løb, forklarer Michael Kjærgaard.

- Det bliver en unik mulighed for at gå eller løbe over havnen og for at opleve banen fra VM i cyklecross. Den chance kommer ikke tilbage.
Michael Kjærgaard, udviklingschef i Nordfyns Bank
Ruten for Castor Cross & City Trail er fremhævet med blåt og kommer til at strække sig over fire kilometer blandet underlag. Kort: Michael Kjærgaard
Ruten for Castor Cross & City Trail er fremhævet med blåt og kommer til at strække sig over fire kilometer blandet underlag. Kort: Michael Kjærgaard

Penge går til genopbygning

Ideen om løbet er opstået i kølvandet på, at det gamle nordfynske træskib Castor brændte og blev erklæret totalskadet i september, og da alle arbejder gratis med at arrangere løbet, kommer det fulde beløb fra deltagergebyret Castors genopbygning til gode.

Prisen bliver 50 kroner for at gå og 75 kroner for at deltage i løbet Castor Cross & City Trail.

- Nordfyns Erhverv og Turisme, der står for afviklingen af VM i cyklecross har givet grønt lys til, at den midlertidige bro over havnen kan blive stående en ekstra uge, så ruten kommer til at blive den samme som cyklecross-banen. Det bliver en unik mulighed for at gå eller løbe over havnen, som nok aldrig kommer tilbage, fortæller Michael Kjærgaard, der selv er inkarneret løber og trækker på et bredt netværk i løbemiljøet.

- Jeg blev spurgt om jeg ville stå for planlægning og ledelse af løbet, og da jeg ved, hvor meget Castor betyder for både turismen på Nordfyn og de mange, der er involveret i skibet på en eller anden måde. De brænder virkelig for det skib, så jeg sagde ja uden så meget betænkningstid, fortæller Michael Kjærgaard.

Tilmeldingen til løbet åbner allerede mandag den 7. januar på Sportstiming.dk, og man kan se mere på løbets facebook-side.

Start og målfelt

Løbets start og målfelt kommer til at ligge ved Moletorvet på Østre Havnevej, hvor der om sommeren bliver afviklet jazzkoncerter for Castor, og løberne kommer også forbi det brandhærgede træskib på ruten.

- Det bliver en meget spændende og blandet rute med sand og lidt stigning op af Kirkebakken, så den skal nok give løberne sved på panden, mener løbslederen.

Castors støtteforening er i fuld gang med at finde frivillige til at stå for forplejning og rutevisning.

- Der skal bruges nogle mennesker til opgaverne omkring sådan et arrangement, men indtil videre har vi kun fået ja, når vi spørger. Men vi vil gerne høre fra flere, der har lyst, fortæller Kjeld Bruun fra Castors Venner.

Efter branden: Nyt motionsløb skal hjælpe Castor tilbage på havet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce