Efter børnehavelukning: Landsby falder fra hinanden

Tidligere gik det bedre for Børnehuset Dragen - og for Skåstrup-området. Billedet er fra 2012, hvor de fejrede fødselsdag. Privatfoto

Efter børnehavelukning: Landsby falder fra hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er kun gået en vej for lokalområdet ved Skåstrup inden for det sidste årti - bagud. Og nu kommer det, som kunne minde et dødsstød til området. Lukningen af Børnehuset Dragen.

Skåstrup: Lukningen af Børnehuset Dragen forlænger den perlerække af tilendebringelser, som har ramt Skåstrup. Først lukkede friskolen i Mejlskov, som ligger lige op ad Skåstrup, i 2007. Så drejede den lokale købmandsforretning nøglen om i 2016. Og så blev en busafgang om eftermiddagen også nedlagt i 2016.

Derfor er Lars Greve, formand i Ore Sogns Lokalråd, ikke just fortrøstningsfuld omkring lukningen af institutionen.

- Det er noget rigtig skidt. Jeg tror, at det ret hurtigt kan ses på huspriser. Der er da folk, som ikke kommer til at flytte hertil, fordi der ikke er den børnepasningsmulighed. Det er lidt svært at bevare optimismen.

Kampgejsten er lidt mindre end før Børnehuset Dragens endeligt, skønt han fortæller, at lokalområdet mødes om fjorten dage for at diskutere, hvordan de nu skal holde liv i lokalområdet. For med børneinstitutionen har lokalrådet ikke følt sig mødt af Nordfyns Kommune på trods af, at de, ved første øjekast, reddede institutionen i december med et månedligt tilskud og 200.000 kr. til straksudbetaling.

- Det er ikke længe siden, at vi var i pressen med, at kommunen havde hjulpet. Det viser sig så, at det egentlig bare var aktiv dødshjælp, fordi deres lån skulle betales tilbage i løbet af et halvt år. Vi holdt også et fint vælgermøde før kommunalvalget, hvor alle politikerne var søde og rare og sagde, at det var vigtigt at vi havde børnepasningsmuligheder herude. Men nu står vi her. Vi føler os nok bare lidt svigtede.

Det er ikke længe siden, at vi var i pressen med, at kommunen havde hjulpet. Det viser sig så, at det egentlig bare var aktiv dødshjælp, fordi deres lån skulle betales tilbage i løbet af et halvt år.
Lars Greve, formand i Ore Sogns Lokalråd

Efter børnehavelukning: Landsby falder fra hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce