Efter avisens artikelserie: Nu laves årlig kulturdag på Nordfyn

Fyens Stiftstidende satte i Café Stiften i Skamby Multihus fokus på den nordfynske kultur. Nu sætter kommunen gang i en ide fra mødet. Arkivfoto: Magnus Harkjær

Efter avisens artikelserie: Nu laves årlig kulturdag på Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter avisens Café Stiften og fokus på den nordfynske kultur vil Nordfyns Kommune nu samle kulturinteressenter til årlig kulturdag.

Nordfyn: Hvad kan vi gøre for at løfte kulturen på Nordfyn? Det spørgsmål satte Fyens Stiftstidende på dagsordenen i foråret med en artikelserie om emnet og en Café Stiften i Skamby Multihus. Her lød et ønske fra flere fremmødte om at lave en årlig kulturdag, hvor de forskellige interessenter kan mødes for at øge samarbejdet og ideudviklingen.

Nordfyns Kommune har nu bestemt sig for at afholde 'Nordfyns Kulturdag 2019' den 6. april næste forår.

- Jeg tænker, at vi kan lave en bazarlignende dag, hvor folk præsenterer deres ting og får mulighed for at koordinere med hinanden, siger formanden for Erhverv-, Kultur- og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm (V).

Arrangementet afholdes for kommunens kulturaktører og vil skabe mulighed for netværk, inspiration, underholdning og for at hylde det nordfynske kulturliv. Der vil både blive mulighed for netværk i de forskellige kulturforeninger - eller grupper samt på tværs af disse. Derudover vil arrangementet byde på inspiration og underholdning fra de nordfynske kulturaktører og muligvis også fra eksterne kulturaktører.

- Det må kunne give nogle synergieffekter at samle folk, og på sigt kunne jeg tænke mig, at vi havde en slags grejbank med lys og lyd, som man kan låne, siger næstformand Pia Longet (S).

Administrationen har siden vinteren 2017/18 indsamlet information om de eksisterende kunstnere og gallerier i kommunen. Herved er der skabt en fælles oversigt over kommunens kunstnere og gallerier. De fleste af disse indgår i et fælles arrangement, Kunstweekend, den 16.-17. juni 2018, hvor 39 kunstnere/gallerier holder åbent hus. Dermed er der skabt et grundlag for yderligere samlede tiltag for kunstnere på Nordfyn, for eksempel i form af endnu et kunstevent eller et fællesmøde for kommunens kunstnere.

Mette Landtved-Holm oplyser, at arbejdsgrupper skal sørge for at planlægge dagen. Nordfyns Kommune ved endnu ikke, hvor de vil holde kulturdagen, siger udvalgsformanden.

Efter avisens artikelserie: Nu laves årlig kulturdag på Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce