Manglende interesse betyder, at der ikke kommer en Hasmark-plakat i år, fortæller ærgerlig galleriejer.

Hasmark: Efter 12 år er det formentlig endegyldigt slut med plakater fra Hasmark Strand. Det fortæller ejer af Galleri Digehuset Søren Sløvborg.

- Der er ingen efterspørgsel på dem. De få plakater, der er solgt, er ikke nok til at sætte galleriet i gang, og jeg har brugt mange timer på det, fortæller han.

Kunstneren, som laver årets motiv, har fået beskedne 1000 kroner for sit arbejde, og penge eller overskud har aldrig været meningen med plakaterne. Det har handlet om at gøre folk opmærksomme på en af landets bedste badestrande og de skønne omgivelser.

Den første plakat med motiv af den nordfynske kunstner Knud Axelsen kom i 2006, og ellers er der med to års udfald kommet en plakat hvert år, hvor Birgit Clausen sidste år malede det flotte dige og sommerhuse ved stranden.

Søren Sløvborg afviser ikke totalt, at der kan komme nye plakater, hvis det rette motiv dukker op.

- Hvis oplægget er spændende og promoverer stranden, vil jeg stadigvæk lege med tanken, men når interessen falder for plakaterne, falder min inspiration for det også, siger han.

Ideen kommer fra Lønstrup Strand i Nordjylland, hvor plakaterne udgives af turistforeningen og i mange år har været en stor succes.

Med undtagelse af den første plakat fra 2006 er alle plakater trykt i 200 eksemplarer, og mon ikke de nu kan gå hen og blive lidt af et samleobjekt.

Søren Sløvborg fortæller i øvrigt, at Galleri Digehuset åbner i løbet af foråret, når vejret begynder at trække folk til stranden.

- Hvis nogen har lyst til at hænge sin kunst op, er de i øvrigt velkommen til at ringe til mig på telefon 20 25 68 21, siger han.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.