Efter 12 år: Slut med plakater fra Hasmark

Søren Sløvborg fra Galleri Digehuset med sidste års plakat fra Hasmark, som nu også ser ud til at blive den sidste af sin slags. Interessen fra kunderne er der ikke længere, fortæller han. Foto: Magnus Harkjær

Efter 12 år: Slut med plakater fra Hasmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manglende interesse betyder, at der ikke kommer en Hasmark-plakat i år, fortæller ærgerlig galleriejer.

Hasmark: Efter 12 år er det formentlig endegyldigt slut med plakater fra Hasmark Strand. Det fortæller ejer af Galleri Digehuset Søren Sløvborg.

- Der er ingen efterspørgsel på dem. De få plakater, der er solgt, er ikke nok til at sætte galleriet i gang, og jeg har brugt mange timer på det, fortæller han.

Kunstneren, som laver årets motiv, har fået beskedne 1000 kroner for sit arbejde, og penge eller overskud har aldrig været meningen med plakaterne. Det har handlet om at gøre folk opmærksomme på en af landets bedste badestrande og de skønne omgivelser.

Den første plakat med motiv af den nordfynske kunstner Knud Axelsen kom i 2006, og ellers er der med to års udfald kommet en plakat hvert år, hvor Birgit Clausen sidste år malede det flotte dige og sommerhuse ved stranden.

Søren Sløvborg afviser ikke totalt, at der kan komme nye plakater, hvis det rette motiv dukker op.

- Hvis oplægget er spændende og promoverer stranden, vil jeg stadigvæk lege med tanken, men når interessen falder for plakaterne, falder min inspiration for det også, siger han.

Ideen kommer fra Lønstrup Strand i Nordjylland, hvor plakaterne udgives af turistforeningen og i mange år har været en stor succes.

Med undtagelse af den første plakat fra 2006 er alle plakater trykt i 200 eksemplarer, og mon ikke de nu kan gå hen og blive lidt af et samleobjekt.

Søren Sløvborg fortæller i øvrigt, at Galleri Digehuset åbner i løbet af foråret, når vejret begynder at trække folk til stranden.

- Hvis nogen har lyst til at hænge sin kunst op, er de i øvrigt velkommen til at ringe til mig på telefon 20 25 68 21, siger han.

Efter 12 år: Slut med plakater fra Hasmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce