Dyk ned i din dragende slægtshistorie

I Datastuen kan du få en masse hjælp til at grave dig ned blandt familierødderne. Her prøvede Ulla Nielsen sig frem tilbage i januar. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Dyk ned i din dragende slægtshistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tænker du nogensinde på, om din tipoldefar kæmpede med under Slaget ved Dybbøl? Eller om din tiptipoldemor immigrerede til Amerika? Og hvad nu hvis du fandt ud af, at din tiptiptipoldefar Peder A. Dreier fik et projektil i hovedet under Slaget på Reden i 1801 og døde af det fem dage senere?

Sidste tilfælde er en del af Johs. Nielsens egen slægtshistorie. Og han vil utroligt gerne hjælpe dig med at blive klogere på din familiehistorie.

Den 12. september åbner slægtsforskningsholdet i Otterup Datastue. Her kan man komme forbi og få en vejledning i at finde rundt i kirkebøger, folketællinger, tidsskrifter og meget mere i sporet på de yderste rødder af familietræet. Og hvordan du gemmer historierne om dine forfædre på bedste vis.

- Man gør det for at finde de gode historier i sine aner, fortæller Johs. Nielsen, der har kørt slægtsforskningsarrangementet siden 2013.

Det sociale gør det spændende

Man kan komme forbi og prøve sig frem, og hvis slægtsforskningen bider sig fast i én, så mødes Johs. Nielsen og andre også på holdet hver tredje uge.

- Det bliver jo først spændende, når man kan fortælle de spændende familiehistorier videre til andre, fortæller hobbyforskeren om det sociale arrangement.

Og så er der ingen grund til at betale dyre domme for, at andre laver din slægtsforskning. Det er lidt nørdet, indrømmer Johs. Nielsen gerne, men han holder fast i, at alle let kan lære at finde frem til sine skjulte historier. Der står computere klar i datastuen, og lægger man en 10'er for kaffe, så blokerer intet for et grundigt dyk ned i forhistorien.

Dyk ned i din dragende slægtshistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce