Duften af mad kan sprede sig på hele Søbo

Med til indvielsen af køkkenerne var blandt andre direktør for Social- og Arbejdsmarkedsområdet Ulla Andersen og kommunaldirektør Morten V. Petersen, der her ses sammen med centerleder Mitzie Pedersen. Privatfoto

Duften af mad kan sprede sig på hele Søbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre nye køkkenområder er indviet på Plejecenter Søbo. Plejecenterets håndtering af byggeperioden har udløst en pris fra Nordfyns Kommune som årets arbejdsplads 2017.

Bogense: Nu kan beboerne på Plejecenter Søbo få lov at hjælpe med at tilberede dagens måltider i det omfang, de er i stand til det.

For efter måneder med støv, støj og byggerod har Søbo netop indviet nye store og lyse køkkenområder med køkken, grovkøkken og vaskerum på hver af de tre etager, og dermed er der mulighed for at gøre madlavningen til en aktivitet, som beboerne kan deltage i, mens duften af frisklavet mad breder sig på etagen.

Ombygningen af plejecenteret blev mulig, da Søbo i maj sidste år fik bevilget 4,2 millioner kroner fra Sundheds- og Ældreministeriets pulje til ombygning af plejehjemskøkkener for "at give de ældre endnu bedre madoplevelser", som ældreminister Thyra Frank, formulerede det.

Arbejdet med de nye køkkenområder gik i gang i august og har undervejs betydet en noget anderledes hverdag for beboerne.

I uge 34, hvor generne var størst, var der således arrangeret ferie for alle beboerne i et stort sommerhus ved Vejlby Fed.

- Beboere og personale havde en rigtig dejlig og afslappet tur, hvor alle fik et større og mere tværgående kendskab til hinanden, skriver centerleder Mitzie Pedersen i en pressemeddelelse.

I månederne derefter har byggeområderne og resten af plejecenteret været adskilt af støvvægge, så beboerne har været mindst muligt generet af byggeriet.

Søbos måde at håndtere byggeriet på, bliver påskønnet af Nordfyns Kommune, så ved indvielsesfestlighederne for nylig afslørede kommunaldirektør Morten V. Petersen, at Søbo har vundet årets Arbejdspladspris 2017, der ud over æren udløser 10.000 kroner. Prisen gives "som anerkendelse for deres arbejde med at sikre trivslen for ansatte og beboere i forbindelse med ombygningen af køkkener".

Duften af mad kan sprede sig på hele Søbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce