Drømmen om 350 tilflyttere ude på landet


Drømmen om 350 tilflyttere ude på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LAG Nordfyns mål er skabe vækst og bosætning med tre millioner kroner i år. De første fire lokale ansøgninger er på vej til godkendelse.

NORDFYN: Seks nye mikrovirksomheder og tre nye aktiviteter inden for landbruget årligt skal fremme vækst og jobs i landområderne på Nordfyn.

Kombineret med et årligt "fyrtårnsprojekt", der rager op - også internationalt - er linjen lagt frem til 2013.

Ifølge LAG Nordfyns lokale udviklingsstrategi for landdistrikterne giver det grobund for en solid tilflytning på landet. Den er anslået til et sted mellem 200 og 350 nye nordfynboer årligt.

Den lokale aktiongruppe blev en realitet den 20. juni i fjor. Den er nu parat med en strategi og godt tre mio. kroner fra EU's regionalfonde og Indenrigsministeriets Landdistriktspulje, der skal anvendes til projekter i de nordfynske landdistrikter.

Mangler blåstempling

De første fire ansøgninger om lokale initiativer er netop behandlet af den ni mand store bestyrelse. Men formand Nils Bo Nielsen, Nørreby, vil endnu ikke løfte sløret for indholdet.

Ansøgninger om lokale projekter er sendt videre til Direktoratet for Fødevarer og Erhverv.

Ministeriet skal godkende de lokale projekter før de får del i de i alt tre millioner kroner der er afsat på Nordfyn i år og omfatter fire områder: Bæredygtigt erhverv, befolkningsudvikling, turisme og oplevelse samt kultur og fritid.

581.000 kroner en eller en sjettedel af det samlede tilskud går til administration af LAG Nordfyn i 2007 og 2008.

Bestyrelse genvalgt

Bestyrelsen blev genvalgt på LAG Nordfyns generalforsamling forleden i Kuplen i Otterup, i øvrigt på opfordring fra formand Niels Bo Nielsen.

- Bestyrelsen har arbejdet hårdt siden august med en udviklingsstrategi. Den fortjener chancen for nu kommer vi til alt det sjove at skulle behandle ansøgningerne. Ansøgningsskemaer kan hentes på nettet og foreningen higer efter ansøgninger, sagde formand Niels Bo Nielsen, Nørreby.

Programmet for landdistrikterne er udset til at køre over en seks-årig periode frem til 2013.

Værd at vente på

En udvikling som formand for landsbyerne i Danmark, Carsten Abild, hilser velkommen.

- Det glæder mig at der nu kommer konkrete projekter og penge på bordet til landdistrikterne. Det har været værd at vente på. Jeg har ventet i 32 år, bemærker landsbyformanden og regionalpolitikeren.

Fødevareministeriet har hvert år afsat 32 millioner kroner til de 19 aktionsgrupper i Syddanmark. Penge, der skal anvendes til at skabe liv og arbejdspladser i lokalområderne.

- Man kan sige, at vi har centraliseret os ind i decentraliseringen, bemærker Carsten Abild og hentyder til, at kommunalreformen bidrager til at give de små landsbysamfund en renæssance.

Drømmen om 350 tilflyttere ude på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce