Drøje hug til Socialdemokraterne


Drøje hug til Socialdemokraterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med budgetaftalen har Socialdemokraterne gjort sig til ligegyldigt vedhæng for Venstre. Det mener SF, Radikale og Nordfynslisten

NORDFYN: Hos SF, Det Radikale Venstre og Nordfynslisten er man dybt forundret over, at Socialdemokraterne har lavet budgetaftale med Venstre i stedet for at søge et flertal med de tre små partier.

- Vi har lavet et spareforslag, der bør være spiseligt for Socialdemokraterne. Men partiet vil hellere føre borgerlig politik end lave aftale med os. Vi har svært ved at se, hvordan vælgerne skal kunne se forskel på Venstre og Socialdemokraterne.

Sådan siger Bo Jakobsen (R), Dorte Schmidt Brown (N) og Steen Brydegaard (SF).

De tre politikere er også fortørnede over et læserbrev, som den socialdemokratiske gruppeformand fik offentliggjort i UgeAvisen Nordfyn i går. Her klandrer han de tre partier for at ville stå uskyldsrene på sidelinjen og skælde ud.

- Vi tager ansvar og har præsenteret et barsk spareforslag. Beskyldningerne har ingen steder hjemme, siger repræsentanter fra de tre partier.

Derimod føler de sig sat sig ud på sidelinjen af Socialdemokraterne. De tre politikere fortæller, at de ikke på noget tidspunkt gennem de senere har følt, at kommunalbestyrelsens største parti har udvist interesse for at lave en budgetaftale med de tre små partier.

- Vi mener, at der ikke på noget tidspunkt er blevet lyttet til os. Dagen før førstebehandlingen af budgettet blev vi pr. mail orienteret om, at der er en aftale mellem Venstre og Socialdemokraterne. Dagen efter førstebehandlingen blev vi kaldt til møde med de to store partier. Her var vores klare indtryk, at der ikke var noget som helst at forhandle om. Så det har hele tiden handlet om, at Socialdemokraterne kun har villet lave en aftale med Venstre.

Intet alternativ

Jørgen Simonsen afviser, at Socialdemokraterne ikke har haft interesse for at lave en aftale med SF, Nordfynslisten og Det Radikale Venstre.

- Før vi forhandlede aftalen på plads med Venstre, holdt vi to møder med de tre partier. Og det var vores indtryk, at der ikke var noget alternativ til en aftale med Venstre.

Aftalen mellem S og V betyder blandt andet færre ansatte i ældreplejen og en besparelse i folkeskolen, hvor de daglige lektioner i indskolingen beskæres fra seks til fem.

Kan du forstå, hvis borgerne har svært ved at se socialdemokratisk politik i de forslag?

- Det havde været meget værre, hvis vi ikke havde påtaget os opgaven med at udforme en aftale med Venstre. Så var der blevet skåret langt hårdere i de bløde områder

Det er vel en påstand, som du kan have svært ved at bevise?

- Ja. Men jeg kan garantere, at vi socialdemokrater har gjort, hvad vi kunne.

Jørgen Simonsen giver ikke meget for de tre små partiers udspil om en forøget ejendomsskat som modvægt til de meget barske sparekrav.

- Den skattestigning giver tre mio. kroner ud af en nødvendig besparelse på mere end 60 mio. kroner næste år. Så der er kun tale om en politisk markering fra de tre partier. Intet andet.

Drøje hug til Socialdemokraterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce