Et uddybningsfartøj på vej ud fra Bogense Havn kæntrede lige uden for havneindløbet og endte med bunden i vejret.

Bogense: Den helt store redningsaktion blev sat i værk ud for den gamle havn i Bogense lørdag middag.

Et uddybningsfartøj, der var i gang med at grave ud i havnen, nåede kun lige uden for havneindløbet, før det tippede rundt med sin last og endte med bunden i vejret.

Øjenvidner på stedet fortalte til fyens.dk, at det gik hurtigt. Et kort øjeblik lå fartøjet på siden og derefter vippede det helt rundt. Et par, der var ude at gå tur, fortalte, at de lige havde set det sejle ud og blandt andet havde set en mand sidde oppe i kranen. Og da de kort efter vendte sig om, var fartøjet væltet.

Men tilsyneladende slap de to personer om bord heldigt fra uheldet og kunne selv gå op fra redningsbåden.

En ung kvinde fortæller, at hun og hendes kæreste havde vinterbadet, og at de havde set fartøjet på vej ud. Men pludselig opdagede de, at fartøjet var tippet rundt, og de kunne se en mand stå på bunden af det og vifte med armene. Kæresten løb resolut ned til kajkanten og prajede den nærmeste båd, der straks sejlede ud mod det forulykkede fartøj.

Men samtidig med, at motorbåden nåede derud, var også Beredskab Fyns redningsbåd nået frem, og redningsfolkene kunne hjælpe det uheldige mandskab tilbage på sikker grund.

Redningsaktionen trak masser af mennesker til Bogense Havn, ligesom også Fyns Politi var til stede med flere vogne, flere biler fra Beredskabs Fyn og et par ambulancer.

Også en redningshelikopter var hidkaldt, men den kunne nøjes med at svæve lidt over det kæntrede fartøj, før den atter satte kursen ud over vandet.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Tung last: Kæntret skib på ret køl igen

Tung last: Kæntret skib på ret køl igen

Derfor gik det galt: Lasten havde forskubbet sig

Derfor gik det galt: Lasten havde forskubbet sig