Dorthe fik bugt med depressionen

Dorthe Christensen er uddannet dyreassistent med speciale i heste, og hun savner at arbejde i den friske luft, men så må hun kompensere i fritiden.
Foto: John Fredy

Dorthe fik bugt med depressionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal Dorthe Christensen undervise langtidssygemeldte nordfynboer i at overvinde problemer med at leve med sygdom og komme tilbage på jobbet

Nordfyn: Det tog mere end 10 år, før Dorthe Christensen kom op fra det sorte hul, som depression på depression sendte hende ned i.

Ned i mørket, hvor hun i perioder isolerede sig fra alle andre end forældrene, og hvor hun var overbevist om, at hun ikke kunne bidrage med noget i samtale med andre, fordi hun alligevel bare gik derhjemme.

Men pludselig, i 2011, lysnede det. Hun fik ro i sit hoved, primært fordi hun slap for at møde fysisk op til samtale hver 7. uge på Jobcenteret. Efter aftale med en forstående sagsbehandler fik Dorthe Christensen lov til at klare samtalerne over telefonen, og det hjalp hende til at komme ovenpå.

Lær at tackle job og sygdom

Nu arbejder Dorthe Christensen i et 15 timers fleksjob i Sundhedshuset i Bogense.
Hun er glad og har lært at vende de negative tanker til positive.

Sammen med en anden fleksjobber skal Dorthe Christensen fra begyndelsen af marts undervise på et kursus, der hedder "Lær at tackle job og sygdom".

Det retter sig til langtidssygemeldte, der kan lære, hvordan de får et bedre liv med deres sygdom og hvordan de hurtigere kan komme tilbage til jobbet.

Og det lærer de bedst, hvis underviserne selv har stået i samme situation og kan øse af egne erfaringer, viser forskningen.

I Fyens Stiftstidende i dag, mandag, kan du læse mere om Dorthe Christensen og om kurset, der bliver fulgt af forskere fra Aarhus Universitet.

Dorthe fik bugt med depressionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce