Direktør i Public Intelligence Peter Julius glæder sig over, at erfaringer fra det nu lukkede Living Lab i Særslev lever videre. Og han har lært af samarbejdet med de frivillige i handicaporganisationerne.

Peter Julius er CEO (administrerende direktør) og partner i firmaet Public Intelligence, der sammen med Nordfyns Kommune og Danske Handicaporganisationer stod for udviklingen af Living Lab i Særslev, der nu lukker.

Living Lab Nordfyn er lukket. Hvad er din forklaring på det?

- Det er rigtigt, at lokalerne i Særslev er lukket, men living lab'et er mange andre ting end lokalerne. Erfaringerne er taget over i forskellige andre områder, for eksempel på Særslev-Hårslev Skole, hvor man tester, hvordan teknologi kan hjælpe udadreagerende børn.

Da vi talte sammen i februar 2015 forud for åbningen i Særslev, sagde du, at Living Lab ville skabe nye arbejdspladser på Nordfyn. Det har det ikke gjort?

- Nej det kan vi ikke påstå. Den kan jeg ikke hive hjem. Det vil kræve et længere og mere stædigt fokus og mere tålmodighed.

Hvad gik galt?

- I forhold til arbejdspladser er der ikke noget, der er gået galt, det tager bare lang tid, og det kræver mere strategisk tålmodighed. Hvis man skal have den slags til at ske, skal man være tålmodig.

Har Nordfyns Kommune ikke været tålmodig nok?

- Jeg synes, at det, at vi har fortsat i et år, viser en god tålmodighed, men ting tager tid. Det, der ærgrer mig, og som vi skal lære af, er i forbindelse med samarbejdet med Danske Handicaporganisationer. Der er ingen tvivl om, at det har stillet større krav til, hvad der skal til, for at man kan få det til at køre... Vi har måske været for naive.

I har troet, de frivillige kunne lægge flere kræfter i det, end de kunne?

- Så præcist kan det formuleres. Men det skal jeg så lære af.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Testcenter lukket: Living Lab levede i det skjulte

Testcenter lukket: Living Lab levede i det skjulte

Nyt tilbud: En rollator og en toiletstol, tak

Nyt tilbud: En rollator og en toiletstol, tak