Direktør: Sjældent vi må afvise patienter

Foto: Peter Leth-Larsen

Direktør: Sjældent vi må afvise patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er meget ualmindeligt, at Region Syddanmark er nødsaget til at afvise retspsykiatriske patienter, der søger om behandling i regionen via frit sygehusvalg.

Det forklarer lægefaglig direktør i Region Syddanmark, Anders Meinert Pedersen, efter at Fyens Stiftstidende og Fyens.dk onsdag bragte en historie om det nordfynske forældrepar, Heidi og Palle Andersen, hvis 23-årige psykisk syge datter nu på femte måned er indlagt på en afdeling i Viborg - 170 kilometer fra sine pårørende.

Familien Andersen søgte i sommer om at få hende overført til Middelfart Sygehus via frit sygehusvalg, men blev afvist med begrundelse om kapacitetsmangel. Det er dog ganske enestående, fortæller den lægefaglige direktør.

- Efter min hukommelse er det her den første patient i fem år, som vi har afvist på grund af kapacitetsproblemer. Vi ønsker altid, at frit sygehusvalg er gældende, og at vi lever op til patientens ønske, for det kommer man som regel længst med, siger Anders Meinert Pedersen.

- Hænder desværre

Anders Meinert Pedersen fortæller, at Region Syddanmark gennem det seneste år gennemsnitligt har haft 15 patienter med retslige foranstaltninger ud over, hvad man egentlig har plads til, og at disse derfor er indlagt i almenpsykiatrien. I tilfældet med familien Andersens datter var behandlingkravene af en sådan karakter, at hun ifølge de lægefaglige vurderinger ikke kunne komme ind på en overbelægning.

- Der bliver hele tiden foretaget en vurdering af vores patienter med retspsykiatriske foranstaltninger, som har brug for indlæggelse, så vi er sikre på, at de er indlagt de rigtige steder, og at vi kan give dem de rigtige tilbud. Og når det er sådan, at man har cirka 85 patienter, som skal fordeles efter behov, hænder det desværre, at der er nogle, der ikke kommer ind, siger han.

På Mitfyn.dk samt i Fyens Stiftstidende fredag kan du læse familien Andersens reaktion på Anders Meinert Pedersens forklaring samt om deres kamp for datterens ret.

Direktør: Sjældent vi må afvise patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce