Diner på Nordfyn: Mormor med moderne touch

Per Schmidt har startet Mayan.dk - et nyt spisested med både traditionel fastfood, et takeawaykøkken og en afslappet familierestaurant. Det hele samlet ved tankstationen på Snavevej 1 i Søndersø. Foto: Thomas Gregersen

Diner på Nordfyn: Mormor med moderne touch

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndersø: Det bliver ikke nyt nordisk med levende myrer og umami, men gode mormorretter med et moderne touch, når kokken Per Schmidt slår dørene op for sin nye diner på Snavevej 1.

Konceptet hedder casual dining, og spisestedet kommer i virkeligheden til at bestå af tre dele.

Hvis man er inde og tanke eller vaske bilen er der mulighed for at snuppe en fransk hotdog, pommesfrites eller nuggets lige ved døren. Bagved ligger takeaway-køkkenet, der vil servere rigtig gammeldags danske retter lige til at tage med hjem og endelig bliver der indrettet en afslappet familiediner, hvor man kan komme og spise sin mad i hyggelige omgivelser, fortæller Per Schmidt.

Per Schmidt er oprindeligt fra Nordjylland, uddannet kok og har i en årrække været køkkenchef på patienthotellet på OUH.

- Prismæssigt skal vi ind og konkurrere med pizzeriaerne, men vil levere mad der er et niveau højere end fastfooden. Ikke opvarmet frostmad, men friske råvarer. Det bliver kendte danske retter med et strøg af noget moderne, og så kan man selv sammensætte sit måltid ved at vælge sovs, tilbehør og hvilken slags kartofler, fortæller Per Schmidt.

Ideen er, at man kan bestille online fra sin arbejdsplads og så vil maden stå klar, så man kan køre ind og hente den på vej hjem.

Per Schmidt har drevet en lignende forretning i Odense i fem år, og nu har den tidligere køkkenchef altså valgt at rette øjnene mod Søndersø efter at den ejendom, hvor han havde lejet sig ind i Odense blev solgt.

Køkkenet kommer også til at kunne levere for eksempel selskabsmad til receptioner, mødeforplejning og familiefester.

- Der ligger nok en mere moden faglig stolthed bag mit koncept. Jeg er nået ud over de der drømme om at stå på tv eller gøre vilde anderledes ting. Jeg vil gerne gøre folk glade og tilfredse og lytte til, hvad det er kunderne ønsker sig. Så tilpasser jeg mine tilbud ud fra det. Jeg tror på den her idé, og hvis jeg skal drømme vildt, så er det måske, at det kan gå hen og blive til flere lignende steder med tiden, fortæller Per Schmidt.

Man kan se mere om Søndersøs nye spisested på hjemmesiden Mayan.dk.

Diner på Nordfyn: Mormor med moderne touch

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce