Din dåse kan dræbe en ko

Lars Iversen i Skamby har mistet tre køer på grund af fremmedlegemer i foderet. Det har blandt andet været metaldele, og derfor lægger han nu magneter ned i formaven på køerne for at "indfange" metalgenstandene.
Foto: Peter Leth-Larsen

Din dåse kan dræbe en ko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ubetænksomhed er livsfarligt for køerne. Jo mere affald, bilister og andre forbipasserende smider fra sig i vejkanter og grøfter, jo større risiko har køer, der blandt andet lever af græs, som dyrkes ud til vejene, for at få farlige metalsplinter i maven.

- Affald, der bliver smidt ud af bilruderne, er blevet et alvorligt problem for de kvægavlere, der har græsafgrøder langs vejene. Når græsset bliver slået og kommer igennem en finsnitter, er sådan noget som dåser umuligt at finde.

Det siger konsulent hos rådgivningsfirmaet Centrovice Per Einshøj til Fyens Stifstidende torsdag.

I Skamby lægger kvægavler Lars Iversen altid en såkaldt vommagnet, der er indkapslet i plastic, i køernes formave. Den kan fange metaldele i foderet, før det når at gøre større skade.

- Det kan være møtrikker og rustflager fra en af vores egne maskiner eller for eksempel kanttråde fra bildæk, hvor magneterne har vist sig at være rigtig effektive. Men aluminium fra dåser er jo ikke magnetisk, siger Lars Iversen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag: De når ikke til slagteriet

Din dåse kan dræbe en ko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce