Det er bare mænd ...

Knud Axelsen kalder sin form for "art exhibition", og de fem nøgne mænd i fiberbeton er hans seneste værk.
Foto: Klaus Wind

Det er bare mænd ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skamby-kunstner Knud Axelsens fem nøgne mænd udstilles i københavnske butiksvinduer

SKAMBY: Fem nøgne mænd fylder lige nu en del af Knud Axelsens store atelier i den tidligere gæstgivergård.

Mellem staffelier og lærreder i olie har Knud Axelsen travlt med at modellere og pudse de mandshøje skulpturer, som fra slutningen af denne uge skal posere på Frederiksberg i København.

- Du kan bare skrive "art exhibition" ,det er, hvad det er. Det er ikke dekorativ kunst, fastslår Knud Axelsen, mens han gnider en smule fiberbeton hen over skulpturens brystkasse.
Galleri Nordfyn vender op og ned på kunsten og flytter galleriet ind i det tidligere atelier. - Vi vil selv bo i lokalerne ud til Bredgade, fortæller kunstner Knud Axelsen.
Galleri Nordfyn vender op og ned på kunsten og flytter galleriet ind i det tidligere atelier. - Vi vil selv bo i lokalerne ud til Bredgade, fortæller kunstner Knud Axelsen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Fiberbeton og flamingo

Den seneste måned har Knud arbejdet i døgndrift for at få skulpturerne færdige. De skal udstilles i fem københavnske butiksvinduer, og det er op til kunstneren at få dem til at spille sammen med butikkens fremstød for tøj af forskellige mærker.

- Jeg arbejder i fiberbeton, og det hele er bygget op på en skal af flamingo og jern. Det er skulpturer helt ind til benet, det bedste jeg har lavet af den slags, vurderer Knud om mændene.

Han har flere af sine værker, der tæller både skulpturer og malerier, til salg på netauktioner. Og interessen for hans udtryk i alt fra beton til olie er ifølge Knud Axelsen på vej op.

- Folk er ikke så bange længere. Men københavnerne er generelt mere åbne for grænsesøgende kunst end fynboerne, vurderer den nordfynske kunstner.

Privat i galleriet

På Galleri Nordfyn i Bredgade står døren som regel åben for publikum.

Her bliver der inden længe vendt op og ned på galleriets udformning.

- Vi flytter hele galleriet ind i den ene del af ejendommen og flytter privaten ind i det nuværende galleri, fortæller Knud.

Han er glad for Skamby, men mener ikke den centrale placering på Nordfyn har nogen effekt på antallet af gæster.

- Hvad det angår, så kunne vi lige så godt ligge for enden af en blind vej, siger Knud.

Og alligevel ikke.

Placeringen lige over for købmanden i Skamby er et regulært hit.

Ansigter og fisk

- Ellers skulle vi helt til Søndersø for at købe ind, bemærker den travle kunstner, der fornylig blev portrætteret på TV 2/Fyn i serien Fynske Originaler.

- Jeg er helt min egen. Jeg er i gang med noget stærkt, jeg kalder symbol-portrættering. Det er nogle med fisk, der bliver flettet ind i et portræt. Det skal ses.

Knud Axelsen haster videre. Traileren venter foran galleriet, og en københavnsk tøjbutik venter på fem nøgne mænd ...

Det er bare mænd ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce