Det Gode Liv på Nordfyn: Teletaxa sprænger stadig budgettet


Det Gode Liv på Nordfyn: Teletaxa sprænger stadig budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedskæringen af teletaxaordningen fra august var det store tema, da omkring 80 ældre nordfynboer torsdag aften deltog i borgermøde om Det gode Liv på Nordfyn.

Søndersø: - I siger fra Nordfyns Kommune, at vi skal være aktive. Og I har et mål om at forebygge ensomhed. Hvorfor ødelægger I så muligheden for at køre med teletaxa om aftenen og i weekenden? Så kan vi sidde og være stavnsbundne til vores hjem.

Sådan satte Annelise Jørgensen, Veflinge, ansigt og konsekvens på den omlægning af teletaxa-kørslen, som kommunalbestyrelsen besluttede før sommerferien med virkning fra 1. august.

Spørgsmålet faldt, da Ældresagen, Seniorrådet og Fyens Stiftstidende torsdag aften inviterede til åbent borgermøde om det gode ældreliv på Nordfyn.

Mødet var samtidig starten på den nordfynske del af Stiftstidendes kampagne Det gode liv.

Annelise Jørgensens spørgsmål om teletaxa var især rettet til formanden for Udvalget for Teknik og Miljø Anders Thingholm (K), der var godt klædt på til debatten, eftersom han samme eftermiddag havde haft møde med Seniorrådet for at evaluere resultatet af de første måneder med den nye ordning, hvor teletaxaen ikke kører efter klokken 21 om aftenen og i weekenden kun mellem 9 og 13 lørdag.

Udvalgsformanden havde ingen konkrete løfter med til de omkring 80 mødedeltagere, men gav en lillefinger, idet han lovede, at han gerne ville kigge på en lempelse i weekenden.

- Måske kunne det være en mulighed med differentierede takster i weekenden, sagde han.

Teletaxaordningen administreres af Fynbus, der inspireret af de løbske udgifter i Nordfyns Kommune nu har besluttet at undersøge teletaxa-området på hele Fyn.

- Vi skal have et ordentligt grundlag at arbejde med, før vi laver en ny ændring af ordningen. Det er ikke nok at vide, hvilket telefonnummer kørslen bliver bestilt fra. Vi skal vide, hvem der kører, og hvor de kører hen, sagde Anders Thingholm.

Stadig underskud

Tallene for de første måneder med de beskårne muligheder for at køre med teletaxa viser i øvrigt, at antallet af kørsler ikke er faldet så meget, at det dækker det merforbrug på godt 1,5 millioner kroner, der var udsigt til.

- Det tegner til, at der stadig kommer til at mangle 400.000-500.000 kroner, men de penge må vi finde et andet sted. Jeg vil ikke være med til at tilpasse yderligere, slog udvalgsformanden fast.

Og så sluttede mødet, så alle kunne nå hjem - også med teletaxa.

Det Gode Liv på Nordfyn: Teletaxa sprænger stadig budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce