Det Danske Saunaselskab har talt: Saunaen ved Tørresø er den bedste, de har set

Det, der tidligere var en brugt skurvogn, er i dag forvandlet til Danmarks måske bedste mobilsauna. Arkivfoto

Det Danske Saunaselskab har talt: Saunaen ved Tørresø er den bedste, de har set

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den mobile sauna, som i marts blev indviet ved Tørresø, er blevet testet af foreningen Det Danske Saunaselskab. Og begejstringen er stor.

Tørresø: - Ubetinget den bedste mobilsauna testet til dato.

Begejstringen var stor, da to eksperter fra Det Danske Saunaselskab testede saunaen ved Tørresø Strand. Den blev indviet i marts og vækker allerede begejstring i vide kredse. I bedømmelsen fra saunaselskabet hedder det videre:

- Superflot bygget med panoramarude i gavl, som er spejl udefra. Forrum med vask og toilet plus omklædning med bænk og knager. Dresscode aftales indbyrdes.

Vurderingen fra saunaselskabet sker efter et bestemt pointsystem. Saunaen skulle have 21 point for at bestå, og den fik 27. Saunaselskabet mindes ikke tidligere at have givet så mange point. En kæmpe påskønnelse til de frivillige, der tog initiativ til at bygge saunaen.

Inspirationen fandt de ved at søge på Google. En dag kom de til at købe en gammel skurvogn i Fredericia for 40.000 kroner, og det er den vogn, som i dag er forvandlet til luksussauna. Foreningen Fuglsang sauna og friluftsbad er dannet.

Kort om Det Danske Saunaselskab
Foreningen Det Danske Saunaselskab blev stiftet i 2003 med det formål:At udbrede kendskabet til den oprindelige finske sauna.

Værne om de traditionelle saunaskikke.

Samt forebygge fejlagtige forestillinger om saunaen.

Desuden er opgaven at fremhæve saunaens generelle betydning for et sundt liv og livsstil.

Medlemsskaren består af personer, som ønsker at fremme den ægte finske saunakultur og samtidig forbedre deres egne og andres mulighederne for gode oplevelser i de danske saunaer.

Kilde: Det Danske Saunaselskab.

Ingen var eksperter

Omkring 300 frivillige arbejdstimer blev brugt på at omdanne skurvognen. De nødvendige penge, i alt cirka 200.000 kroner, blev blandt andet skaffet gennem kommunal opbakning og sponsorer. Fra ideen opstod, til saunaen stod klar, gik der 15 måneder.

Inden de ivrige frivillige gik i gang med projektet, var alle novicer ud i kunsten at bygge saunaer. Men arbejdet blev altså så vellykket, at de nu kan glæde sig over at sidde i Danmarks til dato måske bedste mobilsauna.

Det Danske Saunaselskab har talt: Saunaen ved Tørresø er den bedste, de har set

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce