Der er brug for dig: Flere nordfynboer venter på at få en besøgsven

Birgitte Bøgh Madsen og Freddy Steen Andersen koordinerer Ældresagens besøgstjeneste. Det betyder, at de taler med nye besøgsvenner og -modtagere og kobler dem sammen, for eksempel efter interesser. En af dem er også med til det første møde for at fornemme stemningen. Foto: Betty Rasmussen

Der er brug for dig: Flere nordfynboer venter på at få en besøgsven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Ældresagen og Røde Kors har venteliste med fortrinsvis ældre, der gerne vil have selskab af en besøgsven en gang om ugen.

Nordfyn: Fem nordfynboer står lige nu på venteliste hos Ældresagen Nordfyn. De fem vil gerne have en besøgsven, der kommer på besøg en gang om ugen.

Derfor vil Ældresagens koordinatorer af besøgstjenesten, Birgitte Bøgh Madsen og Freddy Steen Andersen, meget gerne i kontakt med flere, der kan afse en-to timer om ugen til at besøge en ældre medborger, der savner selskab i hjemmet eller på plejecenteret.

- Det er forskelligt, hvad de laver under besøgene. Nogle drikker kaffe og snakker, nogle går en tur, og mange vil gerne spille kort, fortæller Birgitte Bøgh Madsen.

- Vi spørger efter interesser og alder, når vi skal finde to, der passer sammen, fortæller de to koordinatorer.

Enten Birgitte Bøgh Madsen eller Freddy Steen Andersen er med under det første besøg. Dels for at fornemme om de to nye "venner" kan få gang i samtalen og dels for at forklare konditionerne for besøgene.

Når en frivillig melder sig som besøgsven, tager en af koordinatorerne en snak med dem for at fornemme, om vedkommende egner sig som besøgsven.

Der er ingen formelle krav til besøgsvennerne, men de skriver under på en aftale, der blandt andet slår fast, at besøgsvennen har tavshedspligt, ikke må modtage gaver eller arv efter værten, ikke må påtage sig ansattes arbejde og ikke må håndtere værtens penge eller medicin.

Lige nu er der 17 aktive vennepar under Ældresagen. Enkelte af besøgsvennerne har mere end én at besøge.

Besøgsvenner
Det er frivilligt arbejde at være besøgsven. Men det må ikke være en udgift for besøgsvennerne, derfor betaler Ældresagen kørselspenge til besøgsvennerne.To gange om året bliver besøgsvennerne inviteret til et arrangement, hvor de både kan udveksle erfaringer med andre besøgsvenner, dels møde Ældresagens koordinatorer på området.

Desuden holder Ældresagen en frivilligdag med underholdning og spisning.

For øjeblikket styres besøgsvennetjenesten i Ældresagen Nordfyn af Birgitte Bøgh Madsen og Freddy Steen Andersen. Hvis du har lyst til at blive besøgsven, eller du gerne vil have en besøgsven, kan de to kontaktes på henholdsvis 5190 3602 eller 2025 3590.

Også Røde Kors i Otterup og Søndersø formidler besøgsvenner og hører gerne fra flere frivillige, der kan afse et par timer om ugen til at besøge en medborger.

Røde Kors er også med

Ældresagen er ikke ene om at formidle besøgsvenner på Nordfyn. Det gør også Røde Kors i Otterup og Søndersø.

Hos Røde Kors i Otterup står der også fem navne på den akutte venteliste til at få en besøgsven.

- Det er svært at skaffe besøgsvenner. Folk har så travlt, der bliver trukket i de frivillige fra mange sider og de, der har været med i flere år, falder fra efterhånden, som de selv bliver ældre, siger leder af besøgstjenesten hos Røde Kors i Otterup Anette Johansen, der meget gerne hører fra nye besøgsvenner.

Hos Røde Kors i Søndersø er der en på venteliste lige nu.

- Men jeg kan altid bruge flere frivillige. Jeg vil hellere have venteliste over besøgsvenner end over -modtagere, siger aktivitetsleder Karina Schlünsen.

Der er brug for dig: Flere nordfynboer venter på at få en besøgsven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce