Med hårdt arbejde og tålmodighed blev [Bloed retur]fire drenges drømmerier til meget håndgribelig virkelighed, da Otterup fik sin multibane
Otterup: Der var is til alle, sol, sommer og vaskeægte cheer­leaders med vrik og pompoms, da en rød, skinnende Rolls Royce i går kørte ind på pladsen ved Otterup Skole.

I samme øjeblik lød et fælles nøøøøøj, inden 40-50 børn kastede sig over bilen, hvor Odense Ishockey Klubs kaptajn, Mads True, var klar til at skrive autografer.

Midt i det hele stod de fire drenge, der i tre år har drømt om denne dag. Med store smil og iklædt deres nye spillerdragter, der var kommet fra sponsoren kun et par timer før indvielsen, fulgte de postyret, inden de skulle ud i den første rigtige kamp på den nye bane.

Ikke til fodbold

Jonas Lebæk, Martin Sørensen samt Rasmus og Emil Hansen følte sig aldrig rigtig hjemme i de almindelige fodbold- og håndboldtilbud. De fire kammerater tænkte kun på hockey, og efter at have pisket rundt med timevis af floorball skulle det være den ægte vare. Rollerhockey.

Så i de seneste tre år har en meget stor del af deres og forældrenes fritid stået på projekt Black Panthers og en tilhørende rollerhockeybane.

- Vi tænkte godt nok i starten, at den dille ville de have glemt om 14 dage. Men det gjorde de jo ikke, sagde en synligt stolt mor til Rasmus og Emil, Charlotte Hansen.

Drengene fik både bugt med bureaukrati, kommunesammenlægning, økonomi og ikke mindst alt det praktiske omkring byggeriet, hvor de sammen med forældrene har savet, banket og skruet i rigtig mange timer.

Første nederlag

Blandt de flere hundrede tilskuere til åbningen var også Brian Lebæk og Egon Rasmussen, der har stået som altmuligmænd på sønnernes projekt.

- Det har været meget lærerigt for dem at være igennem systemet og hele processen, for der har godt nok været mange forhindringer, sagde Brian Lebæk.

På banen blev OIK’s dansende cheerleaders efter en lille forsinkelse afløst af hårdtslående action, da Black Panthers skulle teste formen i en åbningskamp mod OIK’s U-15 drenge, hvor skolekammeraten og Otterup-drengen Simon Nielsen var med på holdet.

Han var netop vendt hjem fra en tur med U-15 landsholdet og havde ikke tænkt sig at forære panterne noget.

Så efter en hård kamp i de varme dragter måtte Black Panthers indkassere hjemmebanens første nederlag på 4-3.

- Det er et kæmpe plus, at der kommer sådan en lokal rollerbane, for det kan være en åbning til sporten. Jeg begyndte selv at spille som fire-årig, fordi en af mine venners far var ishockeytræner, men sådan en bane her kan være med til at sluse nogle unge ind fra de områder, hvor der ikke lige er en skøjtehal til rådighed. Så på den måde kan det jo være, at nogle af vores kommende talenter render rundt her på banen de næste år, sagde OIK-kaptajn Mads True, der var imponeret af den indsats, der har ligget bag hele projektet.
  • Fyens Stiftstidende