Den bedste efterårsferie

Hansotto Kristiansen fra Skælskør er sammen med sine to kusiner, Andrea og Emilie Maagard, Århus med på generationslejren i Skåstrup. Her får de et kig ud over de fynske marker og Kattegat.Foto: Peter Leth-Larsen 

Den bedste efterårsferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MAGNET: Den røde brandbil med lift var populær blandt børnene

SKÅSTRUP: De to brandmænd fra Søndersø Brandstation har lige demonstreret, hvordan man slukker en mindre ildebrand ved feriekolonien på Skåstrup Strand ved Bogense.

Den røde brandbil virker som en magnet på børnene, og der er snart lang kø for at komme op i brandmandsliften. Her kan man se nordfyn sådan lidt fra oven, røber Hansotto Kristiansen og Emilie og Andrea Maagaard, fætter og kusiner fra Skælskør og Århus.

Siden mandag har de deltaget i efterårslejren i Skåstrup. Her har 13 bedstemødre og deres i alt 34 børnebørn i alderen 4-15 år valgt at bruge efterårsferien på at være sammen på tværs af generationerne. Og både børn og voksne hjælper med at lave mad, vaske op og rydde op i de fem dage, de er sammen.

- Vi har betalt 400 kroner pr næse, og det inkluderer alt lige fra kost, logi til underholdning og udflugter, fortæller Ellen Margrethe Severin fra Ringe. Hun er leder af den fynske lejr, og har selv taget sine 10 børnebørn med, også de to der til daglig bor i Namibia.

Kommer igen næste år

- Det er sjovt at lege med de andre børn, siger Victor på ni år, og putter sig ind til Ellen Margrethe Severin, hans bedstemor.

Med et program der byder på strandture, linedance, bustur til Fjord&Bælt Centret, og ikke mindst gallamiddagen torsdag aften med flæskesteg og brun sovs og børnenes teateroptræden, er der ikke noget at sige til, hvis det er nogle trætte lejrdeltagere, der tager hjem fredag eftermiddag.

- Men vi kommer igen næste år. Og vi glæder os allerede, forsikrer Ruth Stauner fra Roskilde, der har været med i otte år.

Mangler sponsorer

Det er "sammenslutningen af Generationer" der står bag de populære lejre, som der efterhånden er 10 af i hele landet.

Lejrene arrangeres af frivillige. Der er blevet søgt tilskud fra forskellige fonde, hidtil uden resultat. Alligevel er det lykkedes at holde deltagerbetalingen på et overkommeligt niveau.

Den bedste efterårsferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce