Debat: For nemt bare at være politisk korrekt


Debat: For nemt bare at være politisk korrekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfyn. 

Bent Olsen synes i et læserbrev 12. april, at argumenter imod opstilling af møller i Otterup Mose er udokumenterede og blot individuelle vurderinger og henviser så til udsigt og kreditforeningers lånepolitik.

Og så skal vi bare lade sagkundskaben afgøre om reglerne overholdes. Så de, der ikke kan sidde på terrassen for støj fra møllen, skal altså bare tænke, at sagkundskaben siger, det ikke støjer.

Lad os vende de "udokumenterede påstande" om og spørge Bent Olsen:

Er det korrekt, at støj forårsaget af vindmøller måles ved vindmøllen og derefter matematisk beregnes for ejendomme, der ligger i nærheden af møllen (Bekendtgørelse om støj fra vindmøller 7/2-2019 §5 og §6)?

At hvis kommunalbestyrelsen udsteder påbud til en mølleejer om at gennemføre kontrolmålinger for en ejendom, så skal de gennemføres på samme måde som den oprindelige måling/beregning blev foretaget (samme bekendtgørelse § 12)?

At to beregninger foretaget med samme datasæt sat ind i samme matematiske formel vil give samme resultat?

At når møllen er sat op og beregningerne viser, at støjkravene er overholdt, så er det uden betydning, at folk ikke kan sidde på terrassen eller sove for åbne vinduer på grund af støj fra møllen?

Det er sådan set ret let at svare ja disse spørgsmål - men det svar får vi næppe!

I Hvide Sande har de ingen problemer med vandmøller i vandkanten. De har nemlig selv investeret i møllerne. Jeg har sommerhus ved Hvide Sande. Jeg kan fortælle, at det blæser ganske pænt 350 dage om året, faktisk så meget at blæsten støjer mere end møllerne. Derfor kan man ikke høre møllerne!

Det største problem med Bent Olsens næsten demagogiske stil er, at vi, der tillader os at være skeptiske over for møllens støjmæssige konsekvenser, indirekte fremstille som nogle, der ikke vil løse klimamæssige problemer.

Kampen er ikke for eller imod, men at finde balancen mellem det politisk korrekte synspunkt og de gener, dette måtte påføre borgere.

Det er for nemt bare at være politisk korrekt.

Debat: For nemt bare at være politisk korrekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce