De smovsede på Vesterbo

Se billedgalleri
Danmarks største ældrefest fandt sted Valdemarsdag. 45 000 ældre plejehjemsbeboere i 93 kommuner landet over fik stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler. Traditionen stammer fra Otterup, hvor den blev startet af Otterup Kartoffellaug for ti år siden. I dag er det Danmarks Kartoffelråd, der står for kartoffelfesten. Spritfabrikkerne sponsorerer snapsen til middagen, kartoffellauget kartoflerne og kommunen flæsket. WebTv var med, da Vesterbo Plejecenter i Søndersø holdt den årlige kartoffelfest.

De smovsede på Vesterbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glæde over stegt flæsk og persillesovs.

SØNDERSØ: Dannebrog var sendt til tops på Vesterbo i Søndersø i går.

Årsagen var den enkle, at alle beboerne skulle samles om en middag, hvor de nye, danske kartofler i følge med stegt flæsk og persillesovs var på menuen. At der var snaps til gjorde ikke glæden mindre.

Borgmester Bent Dyssemark (V) deltog sammen med oldermanden i kartoffellavet Carsten Abild, og Jane Sørensen, Uggerslev.

Hun havde været tidligt oppe for at grave de 90 kg kartofler af sorten Sofia op.

Det var hendes bidrag til denne og lignende fester rundt om på de nordfynske plejecentre.

10 år gammel idé

Rundt om i det ganske danske land, sad et ukendt antal ældre på 299 plejehjem og ældreboliger og smovsede i nye kartofler, det gjorde de fordi en pårørende til en beboer på et plejehjem i Otterup for 10 år siden tog nye kartofler med til sin mand, og derfor ønskede at den gode oplevelse skulle alle på plejehjem have del i.

Danmarks Kartoffelråd var straks fyr og flamme, og efterhånden er 93 kommuner også med på ideen.

De Danske Spritfabrikker, og De danske Fragtmænd sørgede også i år for at dels den gratis snaps nåede ud til de 299 adresser i Danmark.

At der var jordbær til dessert, var heller ikke så ringe endda.

Borgmester Bent Dyssemark kunne i sin korte tale desuden fortælle, at man torsdag ved byrådsmødet vedtager, at bygge 40 nye boliger til Vesterbo.

De smovsede på Vesterbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce