BANKRØVERI: To eller tre pistolbevæbnede mænd røvede BG Bank i Morud
MORUD: Vi var på vej ned til grillen for at få en cola og spille lidt på maskinerne, da vi pludselig så en bil forsvinde fra banken i rasende fart med hvinende dæk.

-Jeg trykkede på sømmet og forsøgte at indhente dem, men de kørte uhyggeligt stærkt, og efter den næste bakketop var de forsvundet af syne. Da vi kom til Korup, vendte vi om.

Kim Nielsen fra Veflinge og hans to kammerater, Hans Andersen og David Christensen, måtte have en ekstra cola i Morud Grillen, da de i går kom tilbage fra deres biljagt i Kims Opel Kadett og blev afhørt af både politi og presse om dagens begivenhed i Morud:

Et bankrøveri i BG Bank på Rugårdsvej, hvor to eller tre pistolbevæbnede røvere forsvandt med et endnu ikke offentliggjort beløb.

Røveriet skete klokken 11.28, da en sølvgrøn Toyota Corolla af ældre model bremsede op foran banken. Ifølge politiet er vidnerne uenige om, hvorvidt der var to eller tre personer med i røveriet. Men et af de nærmeste øjenvidner, murerarbejdsmand Kjeld Larsen, der så hele optrinet gennem vinduet fra Morud Grillen lige ved siden af, er ikke spor i tvivl over for Stiftstidende:

Øjenvidne: To røvere

- Jeg hørte lyden af hvinende bremser og tænkte, at det er da helvedes, som folk kører.

- Da jeg kikkede ud ad vinduet, så jeg to maskerede, sortklædte mænd springe ud af bilen med hver sin pistol i hånden. Jeg råbte til indehaveren, at der var bankrøveri, og at hun skulle ringe til politiet. Efter et par minutter kom de to røvere springende tilbage til bilen, stadig med pistolerne i hænderne, fortæller Kjeld Larsen.

Kriminalkommissær Verner Jørgensen, Odense Politi, kunne i går eftermiddags ikke præcist klarlægge, om der kun var to mænd med i røveriet.

-Et vidne har sagt, at der var tre mænd, mens andre fastholder, at de kun var to, siger Verner Jørgensen.

Flugtbilen blev i senere i går fundet på en skovsti ved Langesø Gods. Den var stjålet fra Æbleparken i Odense i onsdags.

- Vi har fundet spor af brede dæk på skovstien, der tyder på, at røverne har haft en ekstra flugtbil stående, siger Verner Jørgensen.

Der var to ansatte i banken, heraf den ene i kælderen, da røverne kom ind ad døren. De truede med pistolerne - inden de tog for sig af pengene i kassen. Den ansatte nåede dog at trykke på alarmen.

BG Bank har indtil videre ikke ønsket at oplyse det stjålne beløb, men efter hvad Stiftstidende erfarer, er det formentlig ikke særlig stort. Røverne skal ved tag-selv-operationen behændigt have undgået de pengebundter, der var forsynet med røgpatroner.

Det er fjerde gang inden for få år, at BG Banken i Morud er udsat for røveri.
  • fyens.dk