Se video: De gamle træskibe skudt af sted fra Bogense


Se video: De gamle træskibe skudt af sted fra Bogense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flere forgæves forsøg lykkedes det at afskyde kanonsalut, da starten på Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe gik fra Bogense Havn mandag formiddag.

Bogense: Med udsigt til en dags sejlads uden så meget vind til at fylde de store sejl var de første skibe sejlet ud af Bogense Havn, før det lykkedes at få gang i den lille kanon, der ellers skulle have skudt sejladsen i gang på førstedagen af Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe, der for første gang havde valgt Bogense som starthavn.

Men efter fem-seks forsøg blev det også til kanonsalutter for de smukke gamle skibe, der et efter et stævnede ud fra havnen. Vinket på vej af et stort antal tilskuere, der samlede sig på begge sider af havneindløbet for at beundre de gamle skibe og sende dem godt ud mod Trelde Næs på den jyske side af vandet, hvor starten på kajsejladsen går.

Forude venter en uge med hedebølge, og som for at understrege den vejrudsigt havde solen timet sin ankomst, så den skilte skyerne, mens skibene stævnede ud.

Før afgangen havde besætningerne på de godt 50 skibe styrket sig med morgenmad hos Kulturhuset Støberiet, hvorefter skipperne fik praktiske anvisninger og gode råd ved skippermødet i et telt ved de røde fiskerhuset på Østre Mole. Anvisningerne blev givet både på dansk og tysk, for der er en del tyske både i feltet.

Nogle af de deltagende sejlskibe har "civile" gæster med om bord, idet der er mulighed for enten at booke sig ind på en dagssejlads eller på hele turen.

Og gæsterne skulle også have anvisninger før afgang, om sikkerheden om bord, om at det er skippers ord, der gælder, om ikke at gå i vejen - og om hvornår frokosten serveres, og hvor de kan købe øl og sodavand.

De gamle skibe kom til Bogense i løbet af lørdagen, og især søndag trak de tusindvis af nysgerrige til havnen i Bogense.

Se video: De gamle træskibe skudt af sted fra Bogense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce