Danmarks største kapsejlads: - Det er jubilæum, så vi skal være på stikkerne

Palby Fun Cup, der begynder torsdag, er Danmarks største kapsejlads. Banen går rundt om Fyn med start og mål i Bogense - cirka135 sømil. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Danmarks største kapsejlads: - Det er jubilæum, så vi skal være på stikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bogense G & IF's støtteforening skal for 20. gang betjene sejlerne under Danmarks største kapsejlads, Palby Fyn Cup, som samtidigt fejrer 30. års jubilæum.

Bogense: I over 30 år har Gunner Møgelvang været formand for Bogense G & IF's støtteforening. I størstedelen af den tid har støtteforeningen i samarbejde med Bogense Sejlklub stået for at servicere og opvarte sejlerne, når Bogense Marina hvert år forvandles til omdrejningspunkt for Danmarks største kapsejlads.

Så når Palby Fyn Cup begynder torsdag den 23. maj, kan Gunner Møgelvang og resten af støtteforeningen fejre 20. års jubilæum, samtidig med at Palby Fyn Cup fejrer 30. års jubilæum.

- Det er jubilæum, så vi skal være på stikkerne. Det er vigtigt, at vi får det til at fungere, når sejlerne kommer om aftenen og igen til morgenmad, og at de føler sig godt tilpas i teltet. Det er da udfordrende at stable på benene, men efter 20 år kører det efterhånden på rygraden, siger Gunner Møgelvang, der regner med en massiv tilstrømning endnu engang i år.

Arrangørerne bag Palby Fyn Cup forventer omkring 320 til 330 både. Nogenlunde samme antal som sidste år.

- Vi håber da på lidt flere, indtil videre er der omkring 10 flere tilmeldinger, end der var på samme tidspunkt sidste år, siger Gunner Møgelvang.

Program Palby Fyn Cup 2019
Torsdag d. 23. maj: Kl. 14.00 til 24.00 bureau åben og maritime boder og aktiviteter på kajen.Kl. 16.00 Forplejningstelt åbner. (døgnåbent under stævnet). Kl. 18.00 til 21.30 Byens bedste bøffer, dansk kødvæg med salat, bagt kartoffel og irsk kaffe. Pris: 150 kroner. Kl. 18.00 til 01.00 Musik i teltet med "DJ Musik".Fredag: Kl. 07.00 Morgenmad til deltagerne i sejladsen. Kl. 11.00 De første både sendes afsted.Kl. 12.00 til 15.00 Seniorfrokost og underholdning. Kl. 18.00 til 01.00 Grosse bierfest i teltet med wienersnitzel og brasede kartofler. Pris: 250 kroner.Lørdag: Kl. 14.00 til 16.00 Happy Hour.Kl. 14.00 til 16.00 Hoppeborg. Kl. 18.00 til 21.00 Byens bedste bøffer, dansk kødvæg med salat, bagt kartoffel og irsk kaffe. Pris: 150 kroner. Kl. 18.00 til 01.00 Musik - DJ Jan & HenrikSøndag: Forplejningstelt lukker klokken 10, efter de sidste både er i mål.
Gunner Møgelvang har i over over 30 år været formand for Bogense G & IF's støtteforening. Foto: Jonas Andersen
Gunner Møgelvang har i over over 30 år været formand for Bogense G & IF's støtteforening. Foto: Jonas Andersen

U15 drenge hjælper

Ligesom sidste år regner Gunner Møgelvang også med, at de vil få omkring 1200 gæster gennem teltet, hvor omkring 100 frivillige står klar.

Som noget nyt i år har Bogense Sejlklub lavet en treårig samarbejdsaftale med Palby Fyn Cup, som støtteforeningen også er med i. Det betyder, at teltet ved Sejlerkajen bliver bemandet i alle åbningstiderne med U15 drenge og deres forældre, hvor man i en lind strøm kan købe fadøl fra teltet.

- Som støtteforening støtter vi drengene til en Barcelona tur til efteråret. Så det er modvægten, hvor de skal yde en indsats for at få pengene til turen. De forpligter sig med deres forældre til at få tingene til at fungere. Og så er det for at skabe lidt mere liv på forpladsen. Vi prøver jo på at optimere det hvert år i og med, at der kommer flere og flere, lyder det fra Gunner Møgelvang.

Danmarks største kapsejlads: - Det er jubilæum, så vi skal være på stikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce