I daghøjskolen 5-Kanten i Søndersø styrker demente både kroppen og hjernen

Man skal yde, før man kan nyde. Det gælder i mange af livets forhold. Og det gælder også for deltagerne på Daghøjskolen 5-Kanten i Søndersø.

De skal have pulsen op i motionsrummet, før de kan sætte sig til kaffebordet med friskbagte boller og hjemmelavet hybenmarmelade.

Daghøjskolen 5-Kanten er Nordfyns Kommunes tilbud til personer, der har en demenssygdom eller demenslignende symptomer, men stadig bor hjemme.

Daghøjskolen holder til på adressen Vestervænget 113 i det tidligere Hus 5 på Plejecenter Vesterbo i Søndersø.

Ud i luften efter frokost

5-Kanten har åbent to gange om ugen, mandag og torsdag, og deltagerne kan enten være med hele dagen eller kun om formiddagen. Der er forskellige aktiviteter alt efter deltagernes ønske og forslag fra personalet. Der bliver spillet kort, lagt puslespil, spillet forskellige spil på en stor touch-skærm for eksempel.
Og når foråret banker på, skal de i gang med at indrette haven med højbede og buske.

Hver dag efter frokost er det på med overtøjet for at gå en tur i området.

Nogle af deltagerne vil gerne hjælpe Lene Larsen i køkkenet med at tilberede dagens frokost, ligesom de også har hjulpet med at bage småkager til torsdag den 10. marts, hvor der er åbent hus fra klokken 15 til 17.

I Fyens Stiftstidende i dag kan du komme med til formiddagskaffe i Daghøjskolen 5-Kanten.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.