Håndbold, 3. div. Herrer, Pulje 4, Søndersø IF-Fåborg ØH 21-25(8-14):

Der var dækket op til den helt store oprykningsfest, da Søndersø IF’s himmelstormere søndag eftermiddag tog mod forfølgerne fra Fåborg ØH i et vaskeægte topopgør i mændenes 3. division. Men champagnen må vente.

-Vi rammer bare ikke dagen. Og så var det også bare stolpe ud. Men jeg havde det på fornemmelsen, lød det skuffet fra Søndersø-træner Jesper Smidt, som havde håbet, at kunne fejre sin 40 års fødselsdag i morgen, mandag, med tømmermænd fra en oprykningsfest. Men den fødselsdagsgave havde gæsterne fra Fåborg ikke i sinde at servere for Smidt og et stort og forventningsfuldt publikum i den tæt pakkede Søndersø-hal.

Fåborg kunne spille frigjort, hvorimod Søndersø virkede lammet af nerver - især før pausen. Bagud med 8-14 så det svært ud ved halvtid. Men en god start på anden halvleg af ikke mindst Andreas Banggaard, som scorede fire af de første fem mål og bragte Søndersø op på 12-15, gav håb og stemning.

-Men det havde næsten også været for nemt at rykke op tre runder før afslutningen, lød det – næsten - afklaret fra Jesper Smidt, som måtte konstatere, at Fåborg anført af deres topscorer, Jacob Fladegaard, kom tilbage og kørte 25-21 sejren i hus.

Fåborgtræner Kasper Givskud var glad for sejren.

-Det var en fantastisk skalp i en fantastisk kulisse. Og så mod det mest stabile hold i rækken, lød det fra træneren, som stadig anser Søndersø, som favorit til den direkte oprykning. Nu dog kun med to points forspring – og Fåborg er bedst indbyrdes!

-Vi må bare tilbage på træningsbanen, lovede Jesper Smidt omvendt inden et svært slutprogram. HC Odenses andethold, som også ligger med i toppen, men som ikke kan rykke op pga. førsteholdet i 2. division, venter på udebane på søndag, mens Fåborg skal til bundholdet Stenstrup.

Champagnen må vente – i både Søndersø og Fåborg.

AR