En række forretningsdrivende- og ansatte på har fået gode råde til at gøre butikslivet mere attraktivt. Nordfyns Erhverv og Turisme havde gerne set større opbakning.

Nordfyn: 26 nordfynske forretningsfolk - fordelt på 14 ledere og indehavere og 12 ansatte - har været igennem et kursusforløb på Campus Vejle, hvor de har fået gode råd til, hvordan de kan trække flere kunder til, betjene dem bedre, sælge mere, indrette butikkerne mere hensigtsmæssig.

De har alle haft fem kursusdage, som var sat i værk på initiativ af Nordfyns Erhverv og Turisme i samarbejde med handelsstandsforeningerne i Bogense, Søndersø og Otterup. Det skete som en reaktion på en tidligere undersøgelse af standarden i de nordfynske butikker, hvad angår service, indretning, udbud, salgsmetoder m.v. Undersøgelsesresultatet viste et ganske højt niveau, men med plads til forbedringer.

- Det kom de igennem på kursusforløbet, og ud fra de vurderinger, de bagefter gav, kan vi konkludere, at det har været udbytterig. På en karakterskala fra 0 til 10 gav lederne i gennemsnit 9,2, mens de ansatte var helt oppe på 9,7, fortæller erhvervskonsulent i Norfyns Erhverv og Turisme, Ove Syberg.

Anette Jensen fra tøjbutikken Askepot i Otterup har i det materiale, der efter kurset er sendt ud, givet udtryk for stort udbytte.

- Jeg har fået mange gode ideer, jeg kan tage med hjem (...) blandt andet ideer til forskellige events og rigtig gode værktøjer omkring mersalg, nemlig hvordan man henvender sig til kunden, så de oplever min henvendelse som service og ikke som et pres, lyder hendes vurdering.

Havde håbet på større opbakning

Samtidig har hun et hjertesuk: Hun synes, alt for få deltog i kurset.

Den opfattelse deler Ove Syberg:

- Vi havde håbet på større opbakning og deltagelse. Det er i butiksfolkets egen interesse at få forretningerne og salget til at køre bedre. Jeg ved godt, at det er svært for især enmandsbetjente butikker, men her kan jeg kun opfordre til at man lægger sig selen og skaffer vikardækning eller samarbejde med andre butikker om at dække hinanden ind. Det er nok lettere sagt end gjort. Men vi må ikke gå i stå på Nordfyn. Vi skal udvikle os, som alle andre gør, siger Ove Syberg.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.