Busbanden: Fødselsdag fejret med brunsviger og musik

Mange Morud-borgere mødte lørdag op i Dagli'Brugsen for at fejre femårsdagen for bybussens ankomst til Morud. Foto: Magnus Harkjær

Busbanden: Fødselsdag fejret med brunsviger og musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For nøjagtigt fem år siden kørte bybus 23 sin første tur mellem Morud og Odense.

Morud: Busbanden fra Morud blev for nøjatigt fem år siden nærmest landskendt som aktionsgruppe, da det lykkedes en flok borgere fra Morud at få bybus nummer 23 indsat mellem Morud og Odense. På selve femårsdagen havde Busbanden derfor inviteret til kaffe, kage og musik ved Palle Krabbe i Dagli'Brugsen.

- Det gav ingen mening, da rute 122 blev beskåret. Morud blev den eneste by med over 1500 indbyggere i en radius af 20 kilometer fra Odense, som ikke havde daglig bus- eller togdrift, sagde Busbandens tovholder Rasmus Gade foran de fremmødte 'fødselsdagsgæster' i brugsen.

I dag lukker bybussen de huller, som der findes i rute 122s køreplan. Ruten finansieres af både Nordfyns og Odense Kommune, og den er fortsat populær, og det skulle den gerne blive ved med at være, mindede Rasmus Gade Morud-borgerne om.

- Det er vigtigt, at vi bliver ved med at bruge bussen, ligesom vi husker at handle lokalt for at beholde vores brugs, for Fynbus holder helt sikkert øje med, hvor mange der kører med bussen, lød det fra ham.

Borgmester Morten Andersen assisterede Palle Krabbe i en af dagens sange.  Foto: Magnus Harkjær
Borgmester Morten Andersen assisterede Palle Krabbe i en af dagens sange. Foto: Magnus Harkjær

Borgmester skar for

Borgmester Morten Andersen husker også dagen, hvor bus 23 kørte sin første tur til Morud.

- Jeres arbejde var både grundigt og bemærkelsesværdigt. Andre steder på Fyn begyndte man at spørge, hvad det var, I gjorde, og I fik også helt fortjent Fyens Stiftstidendes dengang nye 'Bland Dig Pris'. Tror jeg også, at vi kommer til at stå her og holde 10 års fødselsdag? Ja, men det kræver, at der er passagerer, så husk nu at støtte op om bussen, sagde borgmesteren, inden han kunne skære den enorme brunsviger-bus for.

Foruden Rasmus Gade bestod og består Busbanden af Jon Bøgelund, Grete Jakobsen, Tobias Anker, Jacob Schønemann, Jørgen Meier Sørensen og Søren Tambjerg.

Tovholder for Busbanden Rasmus Gade og borgmester Morten Andersen.  Foto: Magnus Harkjær
Tovholder for Busbanden Rasmus Gade og borgmester Morten Andersen. Foto: Magnus Harkjær
Borgmester Morten Andersen skærer den store brunsviger-bus for.  Foto: Magnus Harkjær
Borgmester Morten Andersen skærer den store brunsviger-bus for. Foto: Magnus Harkjær

Busbanden: Fødselsdag fejret med brunsviger og musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce