Budgetbrist lammer udvalg


Budgetbrist lammer udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfyns Kommunes usikre økonomi bremser arbejdet i Familieudvalget, som blandt andet har sparket analyse af skolestrukturen til hjørne

Nordfyn: Dårlig økonomi har fået politikerne i Nordfyns Kommunes Familieudvalg til at udskyde flere politiske beslutninger på ubestemt tid. Blandt andet bliver den længe ventede analyse af kommunens skole- og daginstitutionsstruktur udsat.

- Lige nu kan vi ikke vide, hvor mange penge, vi har at gøre med. Vores dagsorden er simpelthen blevet overhalet af virkeligheden, siger formanden for Familieudvalget, Tessa Gjødesen (V).

Genåbning af budget 2010

Den overhaling, som Tessa Gjødesen hentyder til, blev forklaret ved kommunalbetsyrelsesmødet 28. januar, hvor borgmester Morten Andersen (V) gjorde det klart, at der mangler i omegnen af 15 millioner kroner på Nordfyns Kommunes budget i 2009, mens budget 2010 allerede nu tegner til at give et underskud på cirka 10 millioner kroner.

- Jeg ser derfor kun den mulighed, at vi bliver nødt til at genåbne budgetterne, så vi allerede i 2010 kan få skaffet et økonomisk råderum på 25 millioner kroner, sagde borgmesteren.

I følge Morten Andersen kommer de forudsete overskridelser af budgettet i 2010 blandt andet på grund ekstraudgifter til snerydning og oprydning efter en forureningssag.

Men ligegyldigt hvilke forklaringer der er på de økonomiske revner, så kan en genåbning af budgetterne meget vel betyde, at Familieudvalget, som det største fagudvalg i kommunen, kommer til at mærke besparelser.

- Derfor giver det ikke mening at skyde analysen af skolestrukturen i gang før, vi ved mere, siger Tessa Gjødesen.

Kan hverken gøre fra eller til

Hvis Socialdemokraterne og Venstre har samme holdning som under valgkampen i efteråret, så skal analysen af skolestrukturen blandt andet danne baggrund for partiernes beslutning om, hvorvidt der skal lukkes landsbyskoler.

- Det er superfrustrerende. Lige nu kan vi hverken gøre fra eller til, og jeg har heller ikke fået besked fra borgmesterkontoret om, hvornår vi får en afklaring på budgettet, siger Tessa Gjødesen.

Kommunens borgere og Tessa Gjødesen kan godt indstille sig på at vente nogle uger endnu, inden der kommer overblik. Økonomiudvalget har indkaldt til ekstraordinært møde i starten af marts, og først derefter vil forvaltningen forberede et oplæg til de øvrige politikere.

- Jeg kan godt forstå, hvis de er frustrerede i udvalgene, men det er en situation, som mange andre kommuner også er i, og på kommunalbestyrelsesmødet 25. marts vil der være et oplæg til budgetforandringer og nogle nærmere forklaringer, fortæller Morten Andersen.

Tessa Gjødesen er ikke tryg ved situationen.

- Jeg har hele tiden vidst, at vi skulle træffe ubehagelige beslutninger, men jeg er nervøs for, at økonomien gør, at der ikke er tid til eftertænksomhed. Vi skal for eksempel passe på ikke at smadre gode initiativer omkring de svage børn og unge, siger hun

Budgetbrist lammer udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce