Budget-2005 på forventet efterbevilling


Budget-2005 på forventet efterbevilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØKONOMI: Udgiftspres i den kommunale drift. 15 mio. kroner hentes via kassetræk, bloktilskud og færre syge

OTTERUP: Udgiftsskruen har boret sig dybt ned i Otterup Kommunes økonomi. I den næste måned tid skal politikerne i omdrejninger, finde værktøjet frem og forsøge at løsne skruen før vedtagelsen af budget-2005.

- Når vi tager højde for løn- og prisfremskrivninger, har vi 20 mio. kroner mere i faktiske udgifter på driften end i fjor. Vi spørger os selv, kan det virkeligt passe, funderer borgmester Bent Dyssemark (V).

- Der er tale om voldsomme udgifter til anbringelse af børn og unge, førtidspensioner og ledighedsydelser, tilføjer borgmesteren om udgiftsskruen, der er ved at gå over gevind.

De samlede driftsindtægter i den kommunale husholdning udgør næste år 367,2 mio. kroner. Udgifterne overhaler dog indenom med 15 mio. kroner, ifølge det tekniske budget.

På den baggrund har de politiske udvalg været på arbejde med at nedjustere udgifterne før de egentlige politiske forhandlinger. Det er lykkedes Børne- og Kulturudvalget samt Socialudvalget at neddrosle udgifterne med i alt knap syv mio. kroner på deres driftskonti.

Færre søskende

- Færre søskende i den kommunale børnepasning sparer kommunen for en kvart mio. kroner i søskenderabat, vurdere udvalgsformand Kurt Christensen (V).

En mere optimistisk indgang til de sociale udgifter betyder desuden, at færre borgere ryger på førtidspension til næste år, ligesom ledighedskøen bliver mindre, og flere forventes at nå arbejdsmarkedet, ifølge Socialudvalget.

- De seneste tal viser, at den nordfynske ledighed er på vej ned. Det gør det lettere at anbringe folk i fleksjob og dermed reducere udgifterne til ledighedsydelse, siger Bent Dyssemark (V).

De optimistiske skøn binder dog ikke enderne sammen i den kommunale drift. 8,32 mio. kroner finansieres i stedet med hjælp fra forventede overførsler på alt fra børnehaver til plejecentre og skolers konti. De antages at nå samme højder som i fjor -nemlig 2,3 mio.kroner.

De resterende seks mio. kroner finansieres over kassebeholdningen.

- Vi forventer, at beløbet tilbagebetales ved den endelige opgørelse på de budgetgaranterede områder (førtidspensioner og sygedagpenge, red.), siger Bent Dyssemark.

Socialdemokraternes gruppeformand, Jørgen Simonsen, (S) konstaterer, at der indtil videre er tale om at forud-diskontere virkeligheden i den indledende budgetfase.

- Reelt er der vel tale om at lukke det ene øje, og så håbe det bedste, siger Jørgen Simonsen.

Han bekræfter, at Socialdemokraterne er indstillet på at tage et medansvar for næste års budget.

Budget-2005 på forventet efterbevilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce