Brunt vand skyldes ikke rusten skulptur

Selvom vandet i bassinet løbende bliver udskiftet, er det ikke klart vand, man mødes af. Det skyldes, at det er genbrugsvand fra havnen, lyder det fra Teknik og Service. Foto: Jonas Andersen

Brunt vand skyldes ikke rusten skulptur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med ansigtsløftningen ved Bogense havne- og marinaområde er der også blevet åbnet op omkring vandbassinet. Det grumsede vand skyldes dog ikke den rustne skulptur, lyder det fra Teknik og Service.

Bogense: Mellem Vestergade og Strandvej i Bogense finder man et brunt og grumset bassin med en skulptur, der udgør et springvand.

Området er i gang med en overhaling i tråd med resten af havne- og marinaområdet, som skal skabe en mere indbydende forbindelse mellem byen og havnen.

I og med den grumsede farve for nogle kan virke lidt skæmmende i den ellers så rekreative afdeling af havneområdet, så er der en helt naturlig årsag til det, lyder fra faglig koordinator i Teknik og Service i Nordfyns Kommune, Keld Olsen.

- Det brune vand skyldes, at vi bruger genbrugsvand. Vi bruger ikke rent drikkevand, fordi der er så stor en fordampning på, at der skal rigtige mange kubikmeter vand til. Så det er vand fra kanalen, vi bruger, siger Keld Olsen.

Keld Olsen mener derfor heller ikke, at man kan skyde skylden på det gamle kunstværk af kunstneren Otto Frandsen, som blev sat op i 1976.

- Selve skulpturen fremstår rusten, men det er ikke det, der smitter. Det er simpelthen fordi, der er så stor en overflade på. Når det så er genbrugsvand, og det er varmt her om sommeren, og algerne kommer frem, så vil det typisk være brunt. Derfor skifter vi det også en gang i mellem.

Brunt vand skyldes ikke rusten skulptur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce