Der skal flere unge mennesker udefra til Otterup Kræmmermarked. Derfor bliver der i år rykket rundt på festerne og brugt langt flere penge på musik.

Otterup: Der vil i den grad være noget på programmet for de unge, når Otterup Kræmmermarked fra den 6. til 8. juli fyrer op under festen i byen. Der er nemlig brug for at trække nye og yngre gæster til markedsfesten, vurderer formand for Otterup Håndboldklubs Venner Danni Kastberg.

- De sidste mange års musik har henvendt sig til den lidt ældre og brede målgruppe. Nu gør vi noget for at få fat på de unge mellem 18 og 35 år, fortæller formanden.

Otterup Kræmmermarked

Kræmmermarkedet i Otterup begynder i år fredag den 6. juli og slutter søndag den 8. juli.Som noget bliver ungdomsfesten i år flyttet ind i det store telt fredag aften, mens det ældre publikum rykker ind i Eriks telt.

Lørdag aften forbliver dog, som den plejer, når Stig & Vennerne efterfulgt af Jørgen de Mylius underholder i det store telt.

OKH regner med, at der vil deltage omkring 100 kræmmere i dagtimerne.

For de yngre musikinteresserede vil navne som TOOMANYLEFTHANDS, BLAK, Bro, Jeppe Loftager og Johnson helt sikkert få klokkerne til at ringe, og det er ingen hemmelighed, at der i år bliver brugt betydeligt flere penge på musikken. Danni Kastberg håber, at det kan trække et yngre publikum udefra til Otterup.

- Jeg regner med, at vi trækker nogle flere unge mennesker herop, som ikke normalt er kommet på kræmmermarkedet. Folk i Otterup skal nok komme, men her rammer vi også nogen udefra, og bussen holder jo lige ved pladsen, siger han.

Mine forventninger er også, at de nye tiltag fredag aften bliver en succes, og jeg håber, folk tager det til sig. Jeg er ekstremt spændt på at se, hvor mange unge mennesker vi kan trække op på pladsen.

Danni Kastberg, Otterup Kræmmermarked.

Bytter telt

Normalt plejer ungdomsfesten at blive holdt i Eriks telt, men i år bliver det unge publikum flyttet over i det store telt fredag aften, hvor de kendte navne skal optræde i stedet for den sædvanlige DJ.

- Vi skrotter ikke det gamle, men vi bytter lidt rundt, så det lidt ældre publikum kommer over i Eriks telt, så der stadigvæk er noget for en, hvis man synes, at det andet bliver lidt for ungt.

For to år siden satte kræmmermarkedet flere nye tiltag i søen, og tiden er nu den rette til flere fornyelser, mener Danni Kastberg.

- Det er et sats rent økonomisk. Vi bruger flere penge på musik, men det er et sats, som vi godt tør tage for at levere noget nyt og anderledes. Hvis vi skal gøre det, skal vi gøre det ordentligt, og hvis det ikke slår igennem, må vi tilbage til det gamle igen. Men jeg forventer, at det bliver en succes, ellers ville vi ikke gøre det, siger han.

Vennerne kommer

Lørdag aftens fest bliver der dog ikke pillet ved, lover Danni Kastberg. Her får man traditionen tro besøg af Stig Rossen & Vennerne og senere Jørgen de Mylius, som spiller op til fest med sit Eldorado-show.

- De plejer jo at komme, men man må så også bare sige, at der altid er stuvende fyldt i teltet, og alle har en fest med det, siger han.

Inden det hele går over i en fest, er det selvfølgelig også værd at fortælle, at dagtimerne står i selve kræmmermarkedets tegn. Omkring 100 kræmmere rykker ind på pladsen.

- Om dagen er der klassisk kræmmermarked med æggekage og kræmmerpølser, og om aftenen går det så mere over i en byfest, siger han.

Da Otterup Kræmmermarked lagde nyheden om de nye musiknavne ud på Facebook, var der voldsom interesse fra en masse unge mennesker.

- Vi har aldrig fået så stor respons på noget, og mine forventninger er også, at de nye tiltag fredag aften bliver en succes, og jeg håber, folk tager det til sig. Jeg er ekstremt spændt på at se, hvor mange unge mennesker vi kan trække op på pladsen.

Ifølge Danni Kastberg satser kræmmermarkedet på at have mellem 15.000 og 18.000 gæster over weekenden.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Musikredaktør om musik i Otterup: Flot af et kræmmermarked

Musikredaktør om musik i Otterup: Flot af et kræmmermarked

Koncerter: Fem navne du skal opleve til Otterup Kræmmermarked

Koncerter: Fem navne du skal opleve til Otterup Kræmmermarked