En økse og dolk er blevet fundet på Nordfyn.

Arkæologer fra Odense Bys Museer har hele sommeren arbejdet ihærdigt med at søge i jorden nord for Søndersø, hvor der om kort tid skal udstykkes boliggrunde.

Resultatet af gravearbejdet har kastet flere interessante fund af sig. For 10 år siden blev der lige ved siden af fundet et stort antal kogestengruber, og dem er der nu fundet mange flere af. Fundene er formentlig over 2500 år gamle, men alligevel kan man stadig se trækullet i jorden.

- Det er blandt Skandinaviens største kogestengruber, som formentlig har været brugt til tilberedning af mad eller til at lave damp i svedhytter ved rituelle fester, fortæller Jakob Bonde, som er arkæolog ved museet.

I en af de gamle moser har arkæologerne ved hjælp fra en frivillig persons metaldetektor desuden fundet et øksehoved og en dolk af bronze, som er blevet ofret.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag og på Mitfyn.dk.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.