Bredt samarbejde slår handelsforening

Det er brugsuddeler i Dagli'Brugsen i Særslev, Tony Thygesen, som har taget initiativ til at samle byens kræfter. Arkivfoto: Amalie Klitgaard

Bredt samarbejde slår handelsforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag den 27. februar havde Dagli'Brugsen i Særslev inviteret erhvervsliv og foreninger til et møde om at starte et nyt tiltag - Særslev Handelsforening. Det skete ikke, men sammen fandt de en anden løsning på at skabe mere fremgang i byen.

Særslev: Det var cirka 20 personer fra Særslevs erhvervs- og foreningsliv, som den 27. februar mødte op til et informationsmøde om en fremtidig Særslev Handelsforening. Men det kom ikke til at ske, fortæller initiativtager og brugsuddeler i byens Dagli'Brugsen, Tony Thygesen:

- Det var et konstruktivt møde med en god dialog, men der var rimelig bred enighed om, at der ikke skal startes endnu en forening op. Det er ofte de samme mennesker i foreningerne, så det giver bedre mening med en anden løsning.

I stedet for aftalte de fremmødte, at de skal prøve at lave et bredere samarbejde, end der allerede er. For eksempel ved at lave en elektronisk kalender, så der er større gennemsigtighed med, hvad de forskellige aktører laver. På den måde kan de undgå at lægge arrangementer på det samme tidspunkt eller holde en fælles torvedag.

Derfor skal de i fremtiden holde et møde med alle formænd for Særslevs foreninger til en snak om, hvordan det konkret skal lade sig gøre. Det står Tony Thygesen også i spidsen for.

Men hvad er det, som driver brugsuddeleren?

- Det er for at få byen til at rykke sammen og gøre den attraktiv for både erhvervsliv, borgere og eventuelle nytilflyttere.

Han må dog også erkende, at et mere aktiv og sammenhængende Særslev også kunne komme Dagli'Brugsen til gode, selvom det ikke er formålet:

- Når det regner på præsten, så drypper det på degnen, som man siger. Selvfølgelig ønsker jeg, at byen er så driftig som mulig, men jeg er ikke drevet af, at det skal give brugsen nogen former for indtjening. Men selvfølgelig vil det forhåbentligt være en sideeffekt.

Hvad er en handelsforening?
En handelsforening er en frivillig sammenslutning af virksomheder i bestemt geografisk området, som en by eller en kommune.Det er en forening, som har til formål at varetage fælles interesser - for eksempel at fremme detailhandlen.

Der findes cirka 350 handelsstandforeninger i Danmark.

På Nordfyn findes der tre handelsstandsforeninger fordelt over de tre største byer - Otterup, Søndersø og Bogense.

Bredt samarbejde slår handelsforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce