Breaking: Nordfynslisten fusionerer med S

Dorte Schmidt og Arne Erlund kan se tilbage på 12 år med Nordfynslisten, men nu slutter det. De stiller i stedet op for Socialdemokratiet. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Breaking: Nordfynslisten fusionerer med S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 12 års politisk virke nedlægger Nordfynslisten sig selv. To af listens stiftere, Dorte Schmidt og Arne Erlund, stiller i stedet op for Socialdemokratiet.

Nordfyn: Ved det komende kommunalvalg i november bliver det ikke muligt at stemme på Nordfynslisten. Efter 12 års eksistens lægger Nordfynslisten sig selv i graven. To af dens stiftere Arne Erlund og Dorte Schmidt, der sidder på listens enlige mandat i kommunalbestyrelsen, stiller i stedet op for Socialdemokratiet ved det kommende kommunalvalg. Det bekræfter socialdemokraternes borgmesterkandidat Kim Johansen.

- Vi har ligget tæt op ad hinanden ideologisk og i arbejdet i kommunalbestyrelsen, så de skal være velkomne hos os, siger Kim Johansen.

i følge Dorte Schmidt skyldes beslutning i stor udstrækning, at listen de to seneste valgperioder kun har fået et enkelt mandat i kommunalbestyrelsen.

- Jeg har savnet sparringspartnere og indsigt i de ting, der foregår på de områder, hvor jeg ikke har haft udvalgsposter, siger hun.

Nordfynslisten blev dannet i 2005. Det skete som en protest mod, at de gamle kommuner på Nordfyn skulle fusionere i den nye kommune efter kommunalreformen under navnet Bogense Kommune. Den kamp vandt protestbevægelsen. Navnet blev ændret til Nordfyns Kommune. Opbakningen til listen var så stærk, at den lige siden har haft sæde i kommunalbestyrelsen.

Læs senere i dag på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende i morgen mere om baggrunden for den opsigtsvækkende partipolitiske udvikling på Nordfyn.

Breaking: Nordfynslisten fusionerer med S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce