Efter 12 års politisk virke nedlægger Nordfynslisten sig selv. To af listens stiftere, Dorte Schmidt og Arne Erlund, stiller i stedet op for Socialdemokratiet.

Nordfyn: Ved det komende kommunalvalg i november bliver det ikke muligt at stemme på Nordfynslisten. Efter 12 års eksistens lægger Nordfynslisten sig selv i graven. To af dens stiftere Arne Erlund og Dorte Schmidt, der sidder på listens enlige mandat i kommunalbestyrelsen, stiller i stedet op for Socialdemokratiet ved det kommende kommunalvalg. Det bekræfter socialdemokraternes borgmesterkandidat Kim Johansen.

- Vi har ligget tæt op ad hinanden ideologisk og i arbejdet i kommunalbestyrelsen, så de skal være velkomne hos os, siger Kim Johansen.

i følge Dorte Schmidt skyldes beslutning i stor udstrækning, at listen de to seneste valgperioder kun har fået et enkelt mandat i kommunalbestyrelsen.

- Jeg har savnet sparringspartnere og indsigt i de ting, der foregår på de områder, hvor jeg ikke har haft udvalgsposter, siger hun.

Nordfynslisten blev dannet i 2005. Det skete som en protest mod, at de gamle kommuner på Nordfyn skulle fusionere i den nye kommune efter kommunalreformen under navnet Bogense Kommune. Den kamp vandt protestbevægelsen. Navnet blev ændret til Nordfyns Kommune. Opbakningen til listen var så stærk, at den lige siden har haft sæde i kommunalbestyrelsen.

Læs senere i dag på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende i morgen mere om baggrunden for den opsigtsvækkende partipolitiske udvikling på Nordfyn.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.